Customer Service

TIETOSUOJAILMOITUS

 

PÄIVITETTY: 2021-11-02

 

Reebok on adidasin brändi.

Käyttämääsi sivustoa ja sovellusta operoivat adidas AG, Reebok Marketing GmbH ja      

 

 

Tietosuojailmoitus päivitetty - Napsauta tästä nähdäksesi

1.  Mitä tämä tietosuojalauseke sisältää?

2. Kuka on vastuussa henkilötiedoistasi?

3. Miten käytät oikeuksiasi henkilötietoihisi?

3.1. Hanki sähköinen kopio kaikista henkilötiedoistasi vastuussa olevilta tahoilta.

3.2.  Voit hankkia siirrettävän tiedoston meille antamistasi henkilötiedoista, jotta voit jakaa ne toisen yrityksen kanssa.

3.3. Voit poistaa tilisi ja kaikki sähköpostiosoitteeseesi liittyvät henkilötiedot.

3.4. Voit päästä käsiksi omiin henkilötietoihisi

3.5. Voit varmistaa, että henkilötietosi ovat oikein

3.6. Voit peruuttaa sähköpostimarkkinointiviestiemme tilauksen

3.7. Voit rajoittaa sitä, miten käytämme ja käsittelemme henkilötietojasi

3.8.  Voit perua suostumuksesi

3.9. Voit vastustaa, kun käsittelemme henkilötietojasi "oikeudellisen perusteen" mukaisesti (mukaan lukien suoramarkkinointiviestiemme tilauksen peruuttaminen)

3.10. Voit kyseenalaistaa päätöksen, joka perustuu yksinomaan automaattiseen päätöksentekoprosessiin ilman ihmisen väliintuloa

3.11. Voit saada yleistä tukea

3.12. Voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle

3.13 Kolmannen osapuolen työkalujen käyttäminen oikeuksiesi harjoittamiseksi.

4.  Mitä henkilötietoja keräämme ja käytämme ("henkilötietoryhmät")?

5. Miten ja miksi käytämme henkilötietojasi? (tarkoitus, käsittely, oikeusperuste)?

5.1. "EVÄSTEILMOITUS": Laitteesi tietojen kerääminen verkkosivustollamme ja sovelluksissamme käyttäen evästeitä, pikseleitä, tunnisteita ja vastaavia tekniikoita

5.1.a.  "PAKOLLISET" – sivuston toiminnallisuus ja liiketoiminta.

5.1.b.  "TOIMINNALLINEN” – verkkosivuston parantaminen ja suorituskyky.

5.1.c.   "MARKKINOINTI" – sivuston parantaminen ja suorituskyky.

5.2.  ADIDAS-VERKKOKAUPAN JA ADIDAS-ALUSTOJEN TOIMINTA

5.2.a.  Sivuston ja sovelluksen käyttö

5.2.b. Verkkotunnus, verkkoturvallisuus ja käyttäjän TODENTAMINEN

5.2.c.  Maailmanlaajuinen käyttäjätunniste kaikille Adidas-alustoille – käyttäjäkokemus

5.2.d. Pysyvä sisäänkirjautuminen

5.2.e. adidas-tuotteiden myynti - verkko- ja offline-tilaus

5.2.f.  Maksupetosten havaitseminen

5.2.g. Tuotteiden toimitus

5.2.h. Liiketoiminnan operatiiviset analyysit

5.2.i.  Asiakaspalvelu

5.3.  NÄYTTÄÄ KOHDENNETTUA MAINONTAA JA LÄHETTÄÄ YKSILÖITYJÄ MARKKINOINTIVIESTEJ

5.3.a.  Personoidut markkinointiviestit sähköpostitse (uutiskirjeen tilaus)

5.3.b.  Personalisoidut markkinointiviestit sähköpostitse (olemassa olevan sopimuksen kautta)

5.3.c.  Käyttäjien luoman sisällön (UGC) hankinta sosiaalisesta mediasta

5.4.  ADIDAS-BRÄNDIN TUOTTEIDEN JA PALVELUIDEN PARANTAMINEN JA KEHITTÄMINEN

5.4.a.  Tuotetutkimus ja -kehitys

5.5. LAKISÄÄTEISTEN VELVOITTEIDEN NOUDATTAMINEN

5.5.a.  Oikeudellinen velvoite – yhteistyö lainvalvonta- ja sääntelyviranomaisten (mukaan lukien tuomioistuinten) kanssa

5.5.b. Todisteet – sopimuskiistat ja/tai lainmukaisuus

6. HENKILÖTIETOJESI VASTAANOTTAJAT

7. Mitä adidas tekee, kun henkilötietojasi siirretään EU:n/ETA:n ulkopuolelle?

8. Miten turvaamme henkilötietosi?

9. Yleiset kysymykset, tuki

10. Miten otat yhteyttä vastuullisiin tahoihin ja tietosuojavastaavaamme?

 1. Mitä tämä tietosuojalauseke sisältää?

Tässä tietosuojailmoituksessa ("ilmoitus") kerrotaan, miten adidas ("adidas", "me") kerää ja käyttää henkilötietojasi (itse antamiasi tai muiden antamia tietoja, jotka voimme yhdistää sinuun). Kehotamme sinua tarkistamaan tämän ilmoituksen ja muut julkaisemamme tietosuojailmoitukset usein, sillä ne saatetaan päivittää vastaamaan uusimpia kehityksiä ilman ennakkoilmoitusta.

Tämä ilmoitus soveltuu niihin erilaisiin tarkoituksiin ja tilanteisiin, joissa henkilötietojasi kerätään suoraan sivustoilta tai sovelluksista, joita tässä ilmoituksessa yksilöidyt vastuussa olevat tahot ylläpitävät, ja joissa henkilötietosi saadaan muista lähteistä kuin suoraan sinulta, ja niitä käyttävät vastuulliset adidasin tahot ja muut. Henkilötietojasi käytetään kaikissa tässä ilmoituksessa kuvatuissa tilanteissa, jos ja kun meillä on siihen lupa ja oikeus ("laillinen peruste"). Jos tilanne koskee yksinomaan tiettyä toiminta-alustaamme, alustan nimi ilmoitetaan otsikon lopussa seuraavanlaisissa sulkeissa: OTSIKKO - {alustan nimi}.

Tutustu yleisiin tietoihin ja erityistilanteisiin napsauttamalla alla olevia asiaankuuluvia otsikoita. Lue myös kaikki muut tietosuojailmoitukset, jotka näytetään henkilötietojesi antamisen yhteydessä, sillä ne sisältävät yksityiskohtaisia tietoja erityistilanteesta, jota tämä ilmoitus ei kata.

Jos vierailet jollain alustallamme käyttämällä virtuaalista erillisverkkoa (joka tunnetaan myös nimellä "VPN") viestiäksesi kanssamme – mukaan lukien ostosten tekemiseksi – maassa, joka ei ole nykyinen tai asuinmaasi, lue tietosuojailmoitus, joka näytetään kyseisellä alustalla tai portaalissa, saadaksesi tietää , miten kyseisen maan vastuussa olevat tahot, sidosbrändit ja adidasin tytäryhtiöt käyttävät ja suojaavat henkilötietojasi.

 1. Kuka on vastuussa henkilötiedoistasi?

Seuraavat adidas-yritykset ovat vastuussa tässä ilmoituksessa kuvatuissa tarkoituksissa sekä paikallisten tietosuojalakien ja tietosuoja-asetuksen mukaisesti:

adidas AG - Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Saksa

Reebok Marketing GmbH - Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Saksa

adidas Suomi Oy 3, Kiinteistö Oy Helsingin, Itämerentalo, Tammasaarenlaituri, Helsinki, 00180, Suomi ("paikallinen myyjä")

Joissakin tässä ilmoituksessa kuvatuissa tilanteissa saatetaan mainita myös muita henkilötietojesi käytöstä vastaavia adidas- ja/tai ei-adidas-yrityksiä. Katso lisätietoja kyseisestä tilanteesta. Vastuussa olevat tahot ovat sopineet tietyistä säännöistä ja velvollisuuksista, jotka koskevat yhteistyötä henkilötietojesi käytössä ja suojelemisessa. Tämän sopimuksen olennaiset piirteet ovat seuraavat:

Näitä kutsutaan "yhteisiksi rekisterinpitäjiksi" yleisen tietosuoja-asetuksen ja paikallisten tietosuojalakien mukaisesti. Kyseiset tahot ovat yhdessä vastuussa sen määrittämisestä, käytämmekö henkilötietojasi ("laillinen peruste") ja miksi ("tarkoitus") ja miten ("käsittely") käytämme niitä. Tässä ilmoituksessa kutsumme heitä "vastuussa oleviksi tahoiksi" helpottaaksemme ymmärrystäsi.

 1. Kaikki vastuussa olevat tahot hallitsevat henkilötietojasi yhdessä, ja ne tukevat toisiaan varmistaakseen, että ne käyttävät ja suojaavat henkilötietojasi yleisen tietosuoja-asetuksen ja paikallisten tietosuojalakien mukaisesti.
 2. adidas AG ja Reebok Marketing GmbH määrittelevät yhdessä strategiset tarkoitukset, joiden puitteissa käsittelemme henkilötietojasi ja miten niitä käsittelemme markkinoidessamme ja myydessämme Reebokin tuotteita ja palveluja sinulle, poikkeuksena Reebokin tietojen isännöinti.
 3. Reebok Marketing GmbH määrittää yksinomaan Reebokin tietojen isännöinnin. Tiedot voi toimittaa adidas AG tai Reebok Marketing GmbH tai Reebok Marketing GmbH:n kanssa sopimussuhteessa olevat kolmannet osapuolet.
 4. Paikallinen myyjä toteuttaa nämä strategiset päätökset ja antaa myös palautetta ja tietoa adidas AG:lle ja Reebok Marketing GmbH:lle.
 5. adidas AG tarjoaa tietyt jaetut palvelut vastuussa oleville tahoille. adidas AG on esimerkiksi vastuussa henkilötietojesi isännöinnistä ja suojaamisesta luotettavilla tietoturvatoimenpiteillä.
 6. adidas AG käsittelee lisäksi pyyntösi käyttää henkilötietoihisi liittyviä oikeuksiasi (tässä ilmoituksessa kerrotusti). Voit tietenkin ottaa vapaasti yhteyttä vastuussa oleviin tahoihin ja esittää pyyntösi heille.
 7. adidas AG käsittelee myös kaikki tietoturvaloukkaukset ja johtaa yhteistyötä ja viestintää tietosuojaviranomaisten kanssa. Johtava viranomaisemme on Baijerin tietosuojavirasto, joka sijaitsee Ansbachissa Saksassa.

 1. Miten käytät oikeuksiasi henkilötietoihisi?

Sinulla on kaikki alla kuvatut oikeudet kaikkiin vastuussa oleville tahoille antamiisi henkilötietoihisi. Tutustu niihin ja noudata niitä käyttääksesi oikeuksiasi oikea-aikaisesti. Jos muu kuin adidas-yhtiö on itsenäisesti vastuussa henkilötiedoistasi, sinun on otettava yhteyttä kyseiseen yhtiöön ja luettava tämän tietosuojailmoitus voidaksesi käyttää oikeuksiasi. Pyyntöäsi ei voida käsitellä, jos emme voi vahvistaa henkilöllisyyttäsi. Saatamme pyytää lisää varmentavia kysymyksiä, jos meillä on syytä epäillä henkilöllisyyttäsi, suojellaksemme kaikkia kuluttajiemme henkilötietoja ja oikeuksia.

Jos sinulla on yleisiä kysymyksiä tai tarvitset välitöntä apua ja tukea koskien oikeuksiasi tai sitä, miten käytämme henkilötietojasi, ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme. Löydät heidän yhteystietonsa ja kanavansa napsauttamalla linkkiä https://reebok.com/help.

  1. Hanki sähköinen kopio kaikista henkilötiedoistasi vastuussa olevilta tahoilta.
  2. Voit hankkia siirrettävän tiedoston meille antamistasi henkilötiedoista, jotta voit jakaa ne toisen yrityksen kanssa.
  3. Voit poistaa tilisi ja kaikki sähköpostiosoitteeseesi liittyvät henkilötiedot.

Automaattinen ohjelmamme käsittelee nämä pyynnöt. Lue alla olevat ohjeet ja noudata niitä, jotta voit tehdä pyyntösi. Jos tarvitset apua ohjelman käytössä tai henkilöllisyytesi tarkistamisessa, ota yhteyttä paikalliseen asiakaspalvelutiimiimme (https://reebok.com/help).

VERKKOSIVUSTOT

Sivustoillamme, joilla tämä tietosuojailmoitus näkyy: vieritä alas sivun alareunaan, NAPSAUTA "DATA SETTINGS" -LINKKIÄ ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita. Pyyntöäsi ei käsitellä, jos emme voi varmistaa, että olet se henkilö, joka tunnistetaan henkilötiedoista, jotka ovat hallussamme oikeudellisista ja turvallisuuteen liittyvistä syistä.

Jos haluat tarkastella kopiota tilaukseesi liittyvistä ja/tai tapahtumien tiedoista ja saada kopion niistä ennen tilauksesi toimittamista ja sen jälkeen, vieritä sivun yläreunaan ja NAPSAUTA KOHTAA "ORDER TRACKER". Tietojen saamiseksi sinun on annettava tilausnumero ja sähköpostiosoite, jota tilauksessa käytettiin. Huomaa, että jos olet tehnyt ostoksia eri adidas-sivustoilla, sinun on toistettava tämä menettely kaikilla sivustoilla päästäksesi tilaukseen, jonka olet tehnyt kyseisellä sivustolla.

  1. Voit päästä käsiksi omiin henkilötietoihisi

Katso tästä tietosuojailmoituksesta tietoa seuraavista aiheista: a) miksi meillä on henkilötietosi; b) mitä tietoryhmiä meillä on; c) mitä teemme henkilötiedoillasi; d) kenellä on pääsy henkilötietoihisi (ja missä ne ovat); e) mihin henkilötietosi saatetaan siirtää; f) miten kauan säilytämme henkilötietojasi; g) jos et ole itse antanut henkilötietojasi meille, miten saimme ne; h) soveltuvien lakien mukaiset oikeutesi ja mahdollisuus rajoittaa käsittelyä sekä i) käytämmekö henkilötietojasi automaattiseen päätöksentekoon, ja j) joissakin tapauksissa sinulla on oikeus tietää, miten automaattinen päätöksentekomme toimii, jos päätös vaikuttaa sinuun merkittävästi.

  1. Voit varmistaa, että henkilötietosi ovat oikein

Ota yhteyttä asiakaspalveluun (https://reebok.com/help) muuttaaksesi tietojasi ja siirry adidas-tilillesi tehdäksesi muutokset suoraan.

  1. Voit peruuttaa sähköpostimarkkinointiviestiemme tilauksen

Voit peruuttaa sähköpostimarkkinointiviestien tilauksen milloin tahansa. Käytä kunkin sähköpostimarkkinointiviestin alareunassa olevaa "Unsubscribe"-toimintoa.

  1. Voit rajoittaa sitä, miten käytämme ja käsittelemme henkilötietojasi
  2. Voit perua suostumuksesi
  3. Voit vastustaa, kun käsittelemme henkilötietojasi "oikeudellisen perusteen" mukaisesti (mukaan lukien suoramarkkinointiviestiemme tilauksen peruuttaminen)
  4. Voit kyseenalaistaa päätöksen, joka perustuu yksinomaan automaattiseen päätöksentekoprosessiin ilman ihmisen väliintuloa
  5. Voit saada yleistä tukea

Ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme (https://reebok.com/help) saadaksesi yleistä tukea. Löydät yhteystiedot HELP-osion kohdasta "ASK CUSTOMER SERVICE".

  1. Voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle

Sinulla on oikeus tehdä valitus paikalliselle viranomaiselle, jos et ole tyytyväinen siihen, miten olemme käsitelleet yllä lueteltuja oikeuksiasi.

  1. Kolmannen osapuolen työkalujen käyttäminen oikeuksiesi harjoittamiseksi.

Ymmärrämme, että saatat käyttää muiden kuin adidas-yritysten työkaluja, sovelluksia, ratkaisuja ja verkkosivustoja apuna harjoittaessasi oikeuksiasi. Näiden työkalujen rakenteesta riippuen saatamme joutua ottamaan sinuun yhteyttä suoraan vahvistaaksemme henkilöllisyytesi, ennen kuin voimme käsitellä pyyntösi kolmannen osapuolen ratkaisujen kautta.

Emme voi käsitellä pyyntöäsi, ellemme ole vahvistaneet henkilöllisyyttäsi emmekä ole huolissamme siitä, että saatat olla joku muu kuin ketä henkilötiedot todella koskevat. Emme voi lähettää emmekä lähetä tiedostoja kolmannen osapuolen portaaleihin, sillä se olisi vakava tietoturvariski adidasin järjestelmille ja infrastruktuurille ja voisi näin ollen johtaa merkittävään tietoturvaloukkaukseen.

Näin ollen, vaikka lähettäisit pyynnön kolmannen osapuolen työkalulla, saatamme silti pyytää sinua käyttämään automatisoitua ratkaisuamme tai ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme noudattamalla yllä olevia verkkosivustomme tai adidas-sovellustemme ohjeita henkilöllisyytesi todentamiseksi ja sen varmistamiseksi, että pyyntösi käsitellään oikea-aikaisesti ja turvallisesti.

Jos jotkin tässä luetelluista oikeuksista tuntuvat epäselviltä, kysy paikalliselta viranomaiselta lain mukaisista henkilötieto-oikeuksistasi, jotta ymmärtäisit parhaiten, mitä kyseiset oikeudet tarkoittavat.

 1. Mitä henkilötietoja keräämme ja käytämme ("henkilötietoryhmät")?

Suurimman osan ajasta annat meille henkilötietojasi tiettyihin tarkoituksiin. Joskus näitä henkilötietoja voidaan kuitenkin käyttää myös muihin tarkoituksiin, jos meillä on siihen oikeus ja lupa ("oikeusperuste"). Saatamme myös käyttää muista yrityksistä tai lähteistä peräisin olevia henkilötietojasi joihinkin tarkoituksiin, jos se on lain mukaan sallittua. Katso alla olevista henkilötietoryhmistä, miten käytämme henkilötietojasi. Ryhmiin kuuluvat henkilötiedot, jotka annoit suoraan ja välillisesti vastuussa oleville tahoille.

 • Henkilöllisyystiedot

kaikki tiedot, joista sinut tunnistetaan yksilönä, elävänä henkilönä. Tähän voi kuulua nimi [etunimi, sukunimi, nimikirjaimet], syntymäaika, nimesi sisältävä sähköpostiosoite, puhelinnumero, yksilöllinen kuluttajan tunnistenumero, lempinimi, salasana, sosiaalisen median tunnisteet, laitteesi sormenjälki, lahjakorttikoodit, jotka sinulle annetaan, sekä sukupuoli-identiteetti ja -ilmaisu.

 • Yhteystiedot

kaikki tiedot, joita voimme käyttää ottaaksemme sinuun yhteyttä. Tämä voi sisältää puhelinnumerosi, toimitus- ja laskutusosoitteesi, sähköpostiosoitteesi, Messenger-tunnuksesi, sosiaalisen median tunnisteesi ja minkä tahansa muun viestintäkanavan, jonka välityksellä olet ottanut meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.

 • Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot

kaikki tiedot, joita käytämme täydentääksemme ostotietojasi ja laskuasi tai jotka liittyvät näihin. Tähän voi kuulua: maksutietosi (luottokorttitiedot tai pankkitiedot, tai maksualustan tiedot), maksuriskiprofiili (maksuriskinhallintaohjelmamme välityksellä), ostoskoritiedot (tilatut tuotteet), toimitustiedot, lähetys- ja laskutusosoite, asiakkaan tilausnumero, ostohistoria adidasin kanssa, kuitin numero, tapahtumatunniste, laskun tunniste, vähittäismyymälän tapahtumatunniste, oston arvo, tilauksen vahvistusnumero, tilauksen seurantanumero.

 • Mitat

kaikki tiedot, joita voimme käyttää varmistaaksemme, että vaatteesi istuvat. Tällaisiin tietoihin voivat lukeutua kengännumero, vaatekoko, pituus, paino, rinnan-, vyötärön-, lantion- ja sisäsaumamitta, vartalon malli, mitta kantapäästä varpaaseen.

 • Sijaintitiedot

kaikki tiedot, joita voimme käyttää tietääksemme tai arvataksemme, missä olet, reaaliajassa tai muutoin. Näihin voivat kuulua: asuinpaikkasi, nykyinen sisäänkirjautumispaikka [IP-osoite], reaaliaikaiset laitteen sijaintitiedot laitteen antureiden ja signaalien avulla, GPS-sijainti (jos haluat jakaa meidät esimerkiksi mobiililaitteen asetuksien kautta) tai tiedot, jotka auttavat meitä arvaamaan, missä saatat olla, kuten adidas-sivusto, jolla olet käynyt ja joka voi antaa meille vihjeitä sijainnistasi, tai kun "kirjaudut sisään" tapahtumaan tai verkkosivustolle sosiaalisen median sivulla, josta näkyy sijainti, jos se jaetaan kanssamme.

 • Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot

kaikki tiedot, jotka ilmaisevat mieltymyksesi, joko nimenomaisesti – olet antanut ne itse – tai pääteltynä saadut. Tähän voivat kuulua: aktiviteettimieltymykset (urheilu), tapahtumaan osallistumisen tiedot, harjoitussuunnitelmat, myymälän digitaaliset vuorovaikutukset, sivuston/tuotemerkin mieltymykset, kielivalinta, tuotteen ja tuotteen ominaisuuksien valinnat, myymälän sijaintia koskevat valinnat, ostoshistoriasi (kaikki ostoskorien tuotteet), toivelistan tuotteet, kaikki mieltymyksiä koskevat tiedot, jotka annoit meille profiilissasi ja alusta-asetuksissasi, kaikki meille antamasi tiedot, kun olet tekemisissä yhteisöjemme, kuten adidas Runners, kanssa, osallistut tapahtumiin tai kampanjoihin valmentajana, tiimin jäsenenä, osallistujana tai tapahtumanjärjestäjänä.

 • Selaustiedot

kaikki tiedot selauskäyttäytymisestäsi. Näitä voivat olla: selaimen nimi, IP-osoite (mukaan lukien hajautettu IP-osoite), clickstream-tiedot, sivustovierailujen data ja kellonaika, aika, jonka olit sivustolla, sivut, joilla kävit, ja linkit, joita olet napsauttanut markkinointiviesteissämme tai verkkosivustollamme, viite-URL, joka toi sinut sivustollemme.

 • Mobiililaitetiedot

kaikki mobiililaitteeseesi liittyvät tiedot. Tämä voi sisältää seuraavat tiedot: laitteen EUI, laitteen tunniste, laitteen sormenjälki, IP/Wifi-tiedot, käyttöjärjestelmä, laitteeseen tallennetut tiedot, kun pääsy on myönnetty, ja lokitiedot, kun pääsy laitteeseen (kuten kamera) on myönnetty.

 • Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta

kaikki sinua koskevat tiedot, jotka saamme eri sosiaalisen median kanavilla, kuten Facebookissa, Instagramissa, Googlessa jne., kun käytämme näitä kanavia mainontaan, analytiikkaan tai profiilisi rikastamiseen adidasin avulla. Tähän voi kuulua: kaikki julkisesti saatavilla olevat sosiaalisen median tiedot, kuten sosiaalisen median, sosiaalisen median kanssakäyminen ja julkiset julkaisut, tykkäykset ja muut reaktiosi, sosiaalisen median yhteytesi, julkiset valokuvasi tai valokuvat, jotka lähetät meille mainitsemalla meidät tai seuraamalla sosiaalisen median julkaisujamme tunnisteilla tai hashtageilla, kommentit tai viestit, jotka jaoit meille julkisesti tai yksityisesti sosiaalisen median alustoilla. Lisäksi saatamme saada tietoja epäsuorasti sosiaalisen median yrityksiltä (Facebook, Google jne.), kun mainostamme näillä alustoilla, mihin voi kuulua osallistumisesi ja jäsenyytesi tietyissä aiheissa ja/tai ryhmissä, profiilisi asetukset ja valinnat, käytöksesi saman yrityksen omistamilla eri alustoilla.

 • Kirjeenvaihto

kaikki kirjeenvaihto, jota sinulla on asiakaspalvelutiimien ja/tai työntekijöidemme ja henkilöstömme kanssa. Tähän voi kuulua: kirjallinen kirjeenvaihto kanssamme (sähköpostiviesti tai postiviesti tai viestit alustoillemme) ja asiakaspalvelun tallentama äänitys, kun meillä on siihen oikeus.

 • Kuva ja tallennus

kaikki kuva-, ääni- tai videotallenteet, jotka olemme keränneet tai saaneet ja joista sinut voidaan tunnistaa. Näitä voivat olla: turvakamerakuva, myymälöissämme ja/tai tapahtumissa otetut valokuvat, tapahtumien tai tiettyjen vuorovaikutusten aikana tehdyt videotallenteet, tapahtumien tai vuorovaikutusten aikana tehdyt äänitallenteet (pois lukien kirjeenvaihto asiakaspalvelun kanssa), kaikki kuvat, jotka jaat kanssamme sosiaalisessa mediassa.

 • Henkilökohtainen mielipide

kaikki kanssamme jakamasi mielipiteet, jotka ilmaisevat kantasi, ja kommenttisi. Tähän voi kuulua palautteen anto ja palvelumme tai tuotteidemme luokituksen arviointi tai jos osallistut tuotetutkimus- ja kehityskeskusteluihin.

 1. Miten ja miksi käytämme henkilötietojasi? (tarkoitus, käsittely, oikeusperuste)?

Tässä osiossa kerromme yksityiskohtaisesti kaikista tilanteista ja syistä ("tarkoitukset"), joita varten voimme kerätä (suoraan ja välillisesti) henkilötietojasi ja käyttää niitä kaikilta alustoiltamme.

Tarkoitus – miksi keräämme ja käytämme henkilötietojasi?

KÄSITTELY – mitä teemme henkilötiedoillasi?

OIKEUSPERUSTE - miksi meillä on lupa käyttää henkilötietojasi tähän tarkoitukseen?

HENKILÖTIETORYHMÄT – mitä henkilötietoryhmiä käytämme tähän tarkoitukseen, mukaan lukien henkilötiedot, jotka annoit meille tätä tarkoitusta varten, ja henkilötiedot, joita olemme saaneet muista lähteistä muihin tarkoituksiin? Nämä ovat henkilötietoryhmiä, joita olet saattanut antaa tai joita et ole antanut meille tätä tarkoitusta varten mutta jotka meillä on joko asiakirjoissa tai olemme saaneet ne eri lähteestä eri tarkoitusta varten ja tiedämme, että ne liittyvät sinuun.

Der er specifikt tale om kategorier af personlige oplysninger, som du måske eller måske ikke har givet til os til dette specifikke formål, men som vi enten har registreret eller fået fra en anden kilde til et andet formål, og som vi ved er forbundet til dig.

  1. "EVÄSTEILMOITUS": Laitteesi tietojen kerääminen verkkosivustollamme ja sovelluksissamme käyttäen evästeitä, pikseleitä, tunnisteita ja vastaavia tekniikoita

KÄSITTELY

Kun vierailet adidas-sivustolla, tallennamme tietojen kerääjiä, kuten evästeitä, tunnisteita, pikseleitä, tunnistesäiliöitä ja jäljitteitä selaimeesi saadaksemme tiettyjä tietoja nykyisestä selausistunnostasi. Muut sivustot kutsuvat näitä tekniikoita usein "evästeiksi". Evästeiden avulla sivustomme voi myös muistaa toimintasi ja mieltymyksesi (kuten sisäänkirjautuminen, kieli, kirjasinkoko ja muut näyttöasetukset) tietyn aikaa, joten sinun ei tarvitse kirjoittaa niitä uudelleen aina, kun palaat sivustolle tai selaat sivulta toiselle. Käytämme evästeitä eri tarkoituksiin, mikä tarkoittaa, että niillä on myös erilaiset oikeudelliset perusteet. Lue alla olevat tiedot ymmärtääksesi, miten käytämme erityyppisiä evästeitä eri tarkoituksiin.

Voit muuttaa selaimesi asetuksia poistamaan tietyt evästeet tai estämään tiettyjen evästeiden tallentamisen tietokoneeseesi tai mobiililaitteeseesi ilman nimenomaista lupaasi. Selaimesi Ohje-osiossa pitäisi olla tiedot evästeasetusten hallinnasta.

Vaihtoehtoisesti voit valita tiliosiostasi Kirjaudu ulos kaikista laitteistani.

Voit lukea tästä, miten tämä tapahtuu selaimessasi:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Adobe (Flash-evästeet): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html

Google Chrome -sovellus: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=fi

Nämä sivustot auttavat sinua myös ymmärtämään paremmin, miten evästepohjainen mainonta toimii ja miten voit hallita evästeasetuksiasi:

http://www.aboutads.info/choices

http://www.youronlinechoices.eu/

Network Advertising Initiativen tilauksen peruuttamissivu: http://optout.networkadvertising.org/?c=1

Voit lukea lisää evästeiden käyttöä koskevista laeista täältä: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

   1. "PAKOLLISET" – sivuston toiminnallisuus ja liiketoiminta.

"Pakolliset evästeet" vaaditaan sivuston toimintaan.

Tämä kattaa yksilöllisen tunnisteen tallentamisen hallinnointia varten ja tunnistaaksemme sinut ainutlaatuisena vierailijana sivustollamme, jotta voimme tarjota sinulle yhdenmukaista ja tarkkaa palvelua.

Tämä sisältää sen varmistamisen, että muistamme ostoskorissa olevat tuotteet ja kieliasetukset.

Nämä evästeet tallennetaan selausistuntosi ajaksi.

Ilman näitä evästeitä et voi esittää sivustoamme kunnolla.

Niiden avulla voimme etenkin toteuttaa seuraavia:

 • Sivuston diagnostiikka ja analytiikka

Tekniikkaa käytetään keräämään tietoja siitä, miten vierailijat käyttävät sivustoa/sovellusta, esimerkiksi millä sivuilla vierailijat käyvät useimmiten ja saavatko he virheilmoituksia verkkosivuilta.

 • Sivuston suojauksen ylläpito

Tekniikkaa käytetään sivuston ja käyttäjän suojauksen takaamiseen. Esimerkiksi istunto aikakatkaistaan turvallisuussyistä.

 • Reititys

Tekniikkaa käytetään ohjaamaan asiakkaat palvelun tiettyihin versioihin/sovelluksiin, mitä voidaan käyttää tekniikkaa siirrettäessä.

 • Sivuston lataaminen

Tekniikkaa käytetään, jotta sivusto voidaan ladata. Ilman tätä tekniikkaa sivusto ei yksinkertaisesti lataudu, ja käyttävät voivat saada virheilmoituksen yrittäessään ladata sen.

 • Käyttäjän pyytämä usean istunnon kirjautuminen

Käyttäjä on nimenomaisesti pyytänyt tätä tekniikkaa muistamaan käyttäjätunnuksensa tai pysymään kirjautuneena useamman kuin yhden istunnon ajan.

 • Käyttäjän tunnistaminen ja todentaminen

Tekniikkaa käytetään käyttäjien tunnistamiseen ja todentamiseen: esimerkiksi suojaustunnisteiden hallinnoimiseen ja siirtämiseen eri palveluihin sivustolla vierailijan tilan tunnistamiseksi (esim. kirjautunut tai ei).

 • Oleellisten toimintojen mahdollistaja

Tekniikka on olennaista käyttäjien liikkumiselle liikkua sivustolla/sovelluksessa ja sen ominaisuuksien käytölle. Esimerkiksi ostoskorit ja e-laskutus: sitä käytetään esimerkiksi muistamaan käyttäjän syöttämä teksti, valitsemaan koko, lisäämään ostoksia "kärryille" tai navigoimaan käyttäjän takaisin edelliselle sivulle tai toiseen paikkaan sivustolla/sovelluksessa

 • A/B-testaus – rakenne

Tekniikkaa käytetään rakenteen testaukseen. Erilaisten rakenteiden testaaminen tyypillisesti A/B- tai monimuuttujatesteillä, jotta voimme varmistaa, että sivuston käyttäjä saa yhdenmukaisen ulkoasun ja tuntuman nykyisissä ja myöhemmissä istunnoissa.

 • Muun markkinointisivuston/sovelluksen liiketoiminta-analyysi

Tekniikkaa käytetään liiketoiminnan analyyseihin niiden liittyessä muuhun kuin markkinointiin verkkosivustolla (kuten tuotteiden suorituskykyyn). Esimerkiksi verkkoanalytiikka, jossa kerätyt tiedot rajoittuvat vain verkkosivuston operaattorin suorittamaan sivuston/sovelluksen suorituskyvyn ja suunnittelun hallintaan.

"OIKEUSPERUSTE               "

"PAKOLLISET" – sivuston toiminnallisuus ja liiketoiminta.

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Selaustiedot

Mobiililaitetiedot

Sijaintitiedot

"SÄILYTYSAIKA    "

Selausistunto

Selausistunnon kesto, kun käyt sivustolla tai jatkat istuntoa, joka kestää niin kauan kuin selausistuntosi ei umpeudu.

Milloin tahansa

Voit poistaa nämä evästeet manuaalisesti noudattamalla käyttämäsi selaimen asetuksien ohjeita.

Tealium [utag_main]

Tealium [utag_main]: käytössämme on Tealium  [utag_main], jotta noudatamme kunkin evästeen säilytysaikaa. Jos poistat tai estät manuaalisesti  [utag_main] -evästeen tai jollain tavoin rajoitat sen käyttöä, selaimeesi voidaan tallentaa evästeitä eri ajaksi kuin mitä tässä ilmoituksessa ja evästehakemistossa suunnitelluksi säilytysajaksi ilmoitetaan.

Jos haluat lisätietoja kaikista tällä alustalla käyttämistämme evästeistä, tutustu evästehakemistoomme TÄÄLLÄ.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Sivuston ylläpidon tuen toimittajat

   1. "TOIMINNALLINEN” – verkkosivuston parantaminen ja suorituskyky.

Käytämme "toiminnallisia evästeitä" parantaaksemme verkkosivustomme suorituskykyä jatkuvasti.

Tämä sisältää sinulta keräämiemme tietojen käytön seuraaviin tarkoituksiin:

 • Muun markkinointisivuston/sovelluksen liiketoiminta-analyysi

Tekniikkaa käytetään liiketoiminnan analyyseihin niiden liittyessä muuhun kuin markkinointiin verkkosivustolla (kuten tuotteiden suorituskykyyn). Esimerkiksi verkkoanalytiikka, jossa kerätyt tiedot rajoittuvat vain verkkosivuston operaattorin suorittamaan sivuston/sovelluksen suorituskyvyn ja suunnittelun hallintaan.

"OIKEUSPERUSTE               "

Suostumus

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot

Selaustiedot

Mobiililaitetiedot

Sijaintitiedot

"SÄILYTYSAIKA    "

Selausistunto enintään 24 kuukautta

Milloin tahansa

Voit poistaa nämä evästeet manuaalisesti noudattamalla käyttämäsi selaimen asetuksien ohjeita.

Tealium [utag_main]

Tealium [utag_main]: käytössämme on Tealium  [utag_main], jotta noudatamme kunkin evästeen säilytysaikaa. Jos poistat tai estät manuaalisesti  [utag_main] -evästeen tai jollain tavoin rajoitat sen käyttöä, selaimeesi voidaan tallentaa evästeitä eri ajaksi kuin mitä tässä ilmoituksessa ja evästehakemistossa suunnitelluksi säilytysajaksi ilmoitetaan.

Jos haluat lisätietoja kaikista tällä alustalla käyttämistämme evästeistä, tutustu evästehakemistoomme TÄÄLLÄ.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Sivuston ylläpidon tuen toimittajat

Yrityksen konsulttipalvelujen tarjoajat

Data-analytiikkaratkaisujen tarjoajat

   1. "MARKKINOINTI" – sivuston parantaminen ja suorituskyky.

Käytämme mainoskumppaneidemme tarjoamia "markkinointievästeitä" varmistaaksemme, että mainosviestimme esitetän sinulle oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Nämä evästeet ovat pysyviä mutta ajallisesti rajoitettuja. Nämä evästeet sisältävät ainutlaatuisen avaimen, jolla voidaan erottaa yksittäisten käyttäjien selaustottumukset. Käytämme näitä evästeitä myös rajoittaaksemme sitä, kuinka monta kertaa käyttäjä näkee tietyn mainoksen verkkosivustolla, ja mitataksemme tietyn kampanjan tehokkuutta. Näiden evästeiden tallentama tunniste saadaan yhteistyökumppaneiltamme. Emme voi käyttää samaa tunnistetta omissa järjestelmissämme. Käytämme näitä evästeitä myös tarjotaksemme mainoksia, jotka ovat olennaisia maantieteelliselle sijainnillesi esimerkiksi ilmoittamalla sinulle lähimmän myymälän, jossa selaamaasi tuotetta saattaa olla saatavilla.

Konkret ermöglichen sie uns Folgendes:

 • Kolmannen osapuolen mainonta

Tekniikkaa käytetään kuluttajatietojen jakamiseen kolmannen osapuolen (muiden kuin adidasin) mainonta-alustojen ja julkaisijoiden kanssa. Esimerkki: tietojen jakaminen kumppaneidemme, kuten Facebookin, kanssa, jotta voimme käyttää dataa Facebookissa oleviin mainoksiimme, ei niin että Facebook voisi käyttää sitä muille mainostajille tai datan myyjille jne.

 • Käyttäytymisen seuranta – MARKKINOINTI

Tekniikkaa käytetään kuluttajien laitetietojen ja selauskäyttäytymisen keräämiseen (esim. clickstream)

 • Markkinoinnin suorituskykyanalyysi

Tekniikkaa käytetään seuraamaan kuluttajan käyttäytymistä sivustolla tai sovelluksessa markkinointitoimintojen suorituskyvyn parantamiseksi.

 • Markkinoinnin tarkkuusanalyysi

Tekniikkaa käytetään analysoimaan kuluttajien käyttäytymistä ja mieltymyksiä, jotta mainokset ja digitaaliset viestit olisivat tarkemmin kohdennettuja ja personalisoituja, sekä muihin markkinointituottotarkoituksiin. Esimerkiksi mainonnan vastausprosentit, missä tietoja käytetään yksinomaan vastausprosenttien laskemiseen (napsautusprosentit) kohdesivuston ulkopuoliselta sivustolta ostetun mainonnan tehokkuuden parantamiseksi.

 • RTB – reaaliaikainen tarjouskilpailu

Tekniikka mahdollistaa reaaliaikaiset tarjouskilpailut (RTB).

"OIKEUSPERUSTE               "

Suostumus

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

• Henkilöllisyystiedot (kun adidasin saatavilla)

• Selaustiedot

• Mobiililaitetiedot

• Sijaintitiedot: nämä tiedot kerätään tarkkailemalla selauskäyttäytymistäsi

• Jäsenyystiedot (kun adidasin saatavilla)

• Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot (jos adidasin saatavilla)

Selausistunto enintään 24 kuukautta

Milloin tahansa

Voit poistaa nämä evästeet manuaalisesti noudattamalla käyttämäsi selaimen asetuksien ohjeita.

Tealium [utag_main]

Tealium [utag_main]: käytössämme on Tealium  [utag_main], jotta noudatamme kunkin evästeen säilytysaikaa. Jos poistat tai estät manuaalisesti  [utag_main] -evästeen tai jollain tavoin rajoitat sen käyttöä, selaimeesi voidaan tallentaa evästeitä eri ajaksi kuin mitä tässä ilmoituksessa ja evästehakemistossa suunnitelluksi säilytysajaksi ilmoitetaan.

Jos haluat lisätietoja kaikista tällä alustalla käyttämistämme evästeistä, tutustu evästehakemistoomme TÄÄLLÄ.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Sivuston ylläpidon tuen toimittajat

Yrityksen konsulttipalvelujen tarjoajat

Data-analytiikkaratkaisujen tarjoajat

Mainostoimiston yhteistyökumppanit

Sosiaalisen median alustat

Kohdennetut markkinointipalvelujen tarjoajat

  1. ADIDAS-VERKKOKAUPAN JA ADIDAS-ALUSTOJEN TOIMINTA

   1. Sivuston ja sovelluksen käyttö

KÄSITTELY

Me tarkistamme kaiken sivustoillemme ja sovelluksiimme suuntautuvan liikenteen ja analysoimme dataa, jonka palvelimemme vastaanottavat, seuraaviin tarkoituksiin: a) ylläpitääksemme sivustoja, jotka liittyvät verkkotunnuksiimme ja sovelluksiimme, b) korjataksemme viat ja varmistaaksemme, että asettelu ja design näkyvät kunnolla, ja C) korjataksemme virheet ja varmistaaksemme, että sivustot ja sovellukset toimivat asianmukaisesti, ja d) valvoaksemme käyttöehtojemme noudattamista.

"OIKEUSPERUSTE               "

Oikeutettu etu

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot

Yhteystiedot

Selaustiedot

Mobiililaitetiedot

"SÄILYTYSAIKA    "

Selausistunto

Tarvitsemme tietojasi niin kauan kuin olet sivustolla. Säilytämme niitä selausistuntosi ajan.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Sivuston ylläpidon tuen toimittajat

   1. Verkkotunnus, verkkoturvallisuus ja käyttäjän TODENTAMINEN

KÄSITTELY

Suojellaksemme verkkotunnuksiamme, havaitaksemme poikkeavaa toimintaa ja suojellaksemme sivustomme vierailijoita luvattomalta pääsyltä (kuten hakkereiden hyökkäyksiltä) tarkistamme kaiken sivustoillemme suuntautuvan liikenteen, ja varmennamme käyttäjän sisäänkirjautumistiedot tunnistevälineiden avulla tarkistaaksemme meille antamasi tiedot ja verrataksemme niitä muihin saatavilla oleviin tietoihin, kuten suoraan meille tai muilla alustoilla (kuten Facebook) antamasi tunnistetiedot tai julkisesti saatavilla olevat tiedot, joilla varmistetaan, että vain "valtuutetuilla" käyttäjillä on pääsy sivustoillemme.

reCAPTCHA

Käytämme Googlen operoimaa reCaptcha-järjestelmää sivustoillamme ja sovelluksissamme todentaaksemme käyttäjän henkilöllisyyden ja suojataksemme alustamme ilkivaltaisilta ohjelmistoilta (tunnetaan myös nimellä "botti"), jotka saattavat harjoittaa väärinkäyttötoimintaa alustoillamme. reCAPTCHA kerää tietoja laitteistoista ja ohjelmistoista (esimerkiksi laite- ja sovellustiedoista), ja nämä tiedot jaetaan Googlen kanssa analyysiä varten. Recaptchan keräämiin tietoihin sovelletaan myös Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.

"OIKEUSPERUSTE               "

Oikeutettu etu

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot

Yhteystiedot

Selaustiedot

Mobiililaitetiedot

"SÄILYTYSAIKA    "

Selausistunto

Tarvitsemme tietojasi niin kauan kuin olet sivustolla. Säilytämme niitä selausistuntosi ajan.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Sivuston ylläpidon tuen toimittajat

   1. Pysyvä sisäänkirjautuminen

KÄSITTELY

Jos päätät kirjautua sisään pysyvästi, sinun ei tarvitse kirjautua sisään joka kerta, kun käyt adidasin verkko sivustolla, enintään 30 päivän kuluessa. adidasin verkkosivusto käyttää henkilötietojasi henkilötietojesi näyttämiseen: sähköpostiasi käytetään kassalle siirryttäessä, jotta tiedät, mitä sähköpostiosoitetta käytetään tilausvahvistuksessa, etunimeäsi käytetään personalisointiin ja yksilöllistä tunnistettasi voidaan käyttää Frontend-analyyseissa. Huomaa, että suostumuksen tilaa ei tallenneta.

Nämä perusprofiilitiedot tallennetaan enintään 30 päivän ajaksi selaimeen, jota käytettiin sisäänkirjautumiseen tunnistevälineellä. Pääsyn tunnisteväline on vain HTTP -eväste. Tunnisteväline on voimassa 20 minuuttia, jos "pidä minut kirjautuneena" -toiminto on valittu. Tunnistevälineen umpeutumisen jälkeen ei ole enää mahdollista päästä henkilötietoihin, joten sisäänkirjautumisen istunto on päättynyt. Pysyvä sisäänkirjautuminen edellyttää, että tallennamme selaimeen päivitystunnuksen, jota voidaan käyttää käyttöoikeustunnuksen päivittämiseen 30 päivän kuluessa ja jolla voidaan näin pidentää istunnossa sisäänkirjaumisaikaa. Jos tämä päivitystunnus puuttuu (jos et ole valinnut jatkuvaa kirjautumista tai evästeet on poistettu), käyttöoikeustunnusta ei voi päivittää. Näin ollen istuntoasi ei voi jatkaa, etkä ole enää kirjautuneena sisään.

Huomaa: jos valitsit jatkuvan sisäänkirjautumisen, henkilökohtaiset osoitetietosi saattavat paljastua valtuuttamattomalle kolmannelle osapuolelle, jos unohdat kirjautua ulos julkisesti saatavilla olevan laitteen jatkuvasta sisään kirjautumisesta.

"OIKEUSPERUSTE               "

Oikeutettu etu

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot

Yhteystiedot

"SÄILYTYSAIKA    "

Tiedot säilyvät selaimessasi enintään 30 päivää. Voit poistaa tiedot itse poistamalla evästeet selaimestasi tai valitsemalla "Kirjaudu ulos kaikista laitteistani" -vaihtoehdon tiliosiossasi.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Sivuston ylläpidon tuen toimittajat

   1. adidas-tuotteiden myynti - verkko- ja offline-tilaus

KÄSITTELY

Jotta voimme käsitellä verkon ja/tai sovelluksen sisäiset tilauksesi, tarjota sinulle eri maksuvaihtoehtoja, luoda sujuvan kassalle siirtymisen prosessin, ja varmistaa, että maksusi on vastaanotettu, sinun tulee noudattaa käyttöehtojemme vaatimuksia (3. Ostoehdot) (tuotteiden myymiseksi sinulle), mukaan lukien laskun käsittely, toimitus, personointipalvelut, vaihdot ja hyvitykset ja click and collect -palvelu. Tilaustasi ei voida suorittaa loppuun, jos maksupetoksen tunnistusohjelmamme ilmoittavat tapahtumasi epäilyttäväksi ja mahdollisesti petolliseksi. Huomaa, että maksupetoksen tunnistusjärjestelmä on automaattinen päätöksentekoprosessi. Sitä tarvitaan, jotta voimme solmia sopimuksemme kanssasi. Sinulla on oikeus pyytää, että ihminen tarkistaa tämän päätöksen, ja riitauttaa sen.

"OIKEUSPERUSTE               "

Sopimuksen täytäntöönpano

Oikeutettu etu

Laillinen velvoite

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot

Yhteystiedot

Sijaintitiedot

Mitat

Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot

Kirjeenvaihto

Selaustiedot

Mobiililaitetiedot

Jäsenen hallinnoinnin tiedot

"SÄILYTYSAIKA    "

Sopimuksen kesto ja lakisääteinen vanhentumisaika (10 vuotta). Meidän tulee säilyttää tiedot sopimusta koskevien mahdollisten oikeudellisten kiistojen varalta.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Myyntikumppanit (tämän soveltuessa)

Valmistuksen palveluntarjoajat

Toimituspalvelun tarjoajat

Maksuriskiohjelman tarjoajat

Maksupalvelun tarjoajat

IT-pilviratkaisujen tarjoajat

   1. Maksupetosten havaitseminen

KÄSITTELY

Yhdistämme meille antamasi maksu-, osto- ja tapahtumatiedot muihin tietoihin, jotka saamme kolmannen osapuolen maksuriskin ja petoksen torjunnan palveluntarjoajiltamme, varmistaaksemme, että kaikki ostot ovat laillisia ja ettet osta tuotteitamme käyttöehtojemme vastaisesti. Tämä tarkoittaa, että riippuen tietojesi analyysin tuloksesta saatamme hylätä tilauksesi ja hylätä maksusi. Tämä on automaattinen päätöksentekoprosessi, jota tarvitaan myyntisopimuksen tekemiseen kanssasi.

"OIKEUSPERUSTE               "

Sopimuksen täytäntöönpano ja oikeutettu etu

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot

Yhteystiedot

Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot

Selaustiedot

Mobiililaitetiedot

"SÄILYTYSAIKA    "

Sopimuksen kesto ja laissa säädetty vanhentumisaika. Meidän tulee säilyttää tiedot sopimusta koskevien mahdollisten oikeudellisten kiistojen tapauksessa.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Maksuriskiohjelman tarjoajat

Maksupalvelun tarjoajat

IT-pilviratkaisujen tarjoajat

   1. Tuotteiden toimitus

KÄSITTELY

Kun olet tehnyt tilauksen, käytämme yhteystietojasi (koti- ja/tai toimitusosoite) ja muita maksu-, osto- ja tapahtumatietoja toimittaaksemme ostamasi tuotteet sinulle.

"OIKEUSPERUSTE               "

Sopimuksen täytäntöönpano

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot: nimi

Yhteystiedot: toimitusosoite

"SÄILYTYSAIKA    "

Sopimuksen kesto ja laissa säädetty vanhentumisaika. Meidän tulee säilyttää tiedot sopimusta koskevien mahdollisten oikeudellisten kiistojen tapauksessa.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Toimituspalvelun tarjoajat

IT-pilviratkaisujen tarjoajat

 • Sähköinen toimituksen seuranta

KÄSITTELY

Tämän palvelun tarjoavat toimituspalveluntarjoajamme, ja se riippuu toimitusosoitteesi toimituspalveluntarjoajan saatavuudesta. Toimituspalveluntarjoajasta riippuen sinulla voi olla mahdollisuus seurata toimitusta käyttämällä toimituskumppaneidemme suoraan tarjoamia palveluja. Tämä palvelu perustuu kuluttajiemme oikeutettuun etuun, jotta he voivat järjestää pakettiensa vastaanottamisen. Joidenkin palveluntarjoajien kohdalla tämä voi kuitenkin olla mahdollista vain suostumuksellasi. Palvelua isännöidään toimituskumppanin alustalla. Sinun tulee lukea heidän tietosuojailmoituksensa henkilötietojesi käsittelyä varten tässä tarkoituksessa.

"OIKEUSPERUSTE               "

Oikeutettu etu / ja tarvittaessa suostumus

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot: sähköpostiosoite

Yhteystiedot: puhelinnumero

Kaikki muut tiedot, jotka voit antaa suoraan ja vapaaehtoisesti toimituskumppanille

"SÄILYTYSAIKA    "

Toimituskumppanimme määrittämällä tavalla.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

Toimituspalvelun tarjoajat

   1. Liiketoiminnan operatiiviset analyysit

KÄSITTELY

Meidän on tiedettävä, miten pärjäämme yrityksenä. Tämä on osakkeenomistajiemme, johtokunnan jäsentemme, työntekijöidemme ja kumppaneidemme sekä kuluttajiemme edun mukaista. Luomme tietomalleja eri analyysitarkoituksiin ja analysoimme niitä ymmärtääksemme, miten tuotteemme myyvät eri markkinoilla, mitkä ovat tuotteidemme suosituimmat ominaisuudet, mikä toimi ja mikä ei markkinoinnin ja mainoskampanjoidemme, tuotesuunnittelumme ja jakelustrategiamme, verkkosivustomme suunnittelun ja yleisen käyttäjäkokemuksen suhteen, jotta voimme luoda ja toteuttaa liiketoimintastrategiamme ja arvioida sitä.

Tähän kuuluu esimerkiksi tietojen analysointi, jotta voidaan ymmärtää, miten käyttäjät selaavat sivustoamme ja käyttävät sovellusta käyttäjäkokemuksen suunnittelun parantamiseksi, jotta voimme varmistaa, että jatkat tuotteidemme ostamista ja olet vuorovaikutuksessa kanssamme sivustoillamme ja sovelluksissamme.

Poistamme kaikki henkilöllisyystietosi, joiden avulla sinut tunnistettaisiin suoraan (esimerkiksi nimesi ja sähköpostiosoitteesi), ja käytämme vain sisäistä yksilöllisen tunnisteen IP-osoitettamme minimoidaksemme mahdolliset sinuun kohdistuvat tietosuojariskit..

 • Profilointi (personalisointi)

Luomme sinusta profiilin yhdistämällä kaikki meille suoraan tai välillisesti antamasi tiedot. Näin voimme aloittaa personalisoidun vuorovaikutuksen, joka perustuu aiempaan vuorovaikutukseemme ja muihin tietoihin, joita voimme käyttää sinulle mieluisten ja epämieluisten aiheiden päättelemiseen. Kun kirjaudut sisään tai käyt verkkokaupassamme käyttämällä tiedossamme olevaa sähköpostiosoitetta, voimme esittää sinulle profiilisi pohjalta valikoituja aiheita.

 • Tietojen rikastaminen

Luomme sinulle yhden yhdenmukaisen kuluttajaprofiilin sovittamalla yhteen kaikki henkilötiedot, joista sinut voi tunnistaa. Tämä sisältää sinulta suoraan tai välillisesti digitaalisessa mediassa ja verkossa keräämämme henkilötiedot, meille antamasi palautteen, vuorovaikutuksesi ja kommunikaatiosi kanssamme eri alustoilla ja viestintäkanavissa.

 • Datamallien parantelu

Käytämme datatiedettä, profiiliasi ja henkilötietosi luodaksemme datamalleja, joiden avulla voimme parantaa analyysitoimintojemme logiikkaa saadaksemme paremman käsityksen kommenteistasi ja palautteestasi, vuorovaikutuksistasi, mieltymyksistäsi ja tarpeistamme tuotteissamme ja palveluissamme. Vertaamme profiilisi pohjalta luomaamme datamallia muihin samankaltaisiin kuluttajaprofiileihin ja -kategorioihin voidaksemme ennustaa ja analysoida mieltymyksiäsi tarkemmin.

Voit lukea lisää siitä, miten data-analyysiohjelman palveluntarjoajamme tarjoavat analytiikkapalveluja tietojasi käyttämällä täällä:

Hier kannst du mehr darüber erfahren, wie unsere Anbieter von Datenanalyse-Lösungen mit Hilfe deiner Daten Analysedienste anbieten:

Adobe Analyticsin tietojen keruu: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/c_Privacy_Overview.html

Google Analytics - tietojen keruu:

https://support.google.com/analytics/answer/6318039?hl=en

"OIKEUSPERUSTE               "

Oikeutettu etu

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot: yksilöllinen kuluttajan tunniste (vain)

Mitat

Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot

Sijaintitiedot

Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot

Selaustiedot

Mobiililaitetiedot

Kirjeenvaihto

Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta

Henkilökohtainen mielipide

Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

"SÄILYTYSAIKA    "

Kun käytät yllä mainittujen myyjien tarjoamia analytiikkapalveluja, meidän on säilytettävä tiedot näiden myyjien määrittämän ajan. Myyjien ilmoittama säilytysaika löytyy täältä:

Adobe Analytics: 36 kuukautta (https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/data-retention.html)

Google Analytics: 38 kuukautta

(https://support.google.com/analytics/answer/7667196?hl=en)

Tarvitsemme tiedot täksi ajaksi tuottaaksemme tarkan analyysin liiketoiminnastamme.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Mahdolliset ostajat ja sijoittajat

Yrityksen konsulttipalvelujen tarjoajat

Data-analytiikkaratkaisujen tarjoajat

IT-pilviratkaisujen tarjoajat

   1. Asiakaspalvelu

KÄSITTELY

Keräämme henkilötietojasi vastataksemme kysymyksiisi tilauksestasi, ilmoittaaksemme sinulle pyynnöstäsi, kun haluamasi tuote on saatavilla, ja vastataksemme kysymyksiisi ja huolenaiheisiisi eri viestintäkanavien kautta, joita tarjoamme sinulle, mukaan lukien jos otat meihin yhteyttä kysyäksesi henkilötietoihisi liittyvistä oikeuksista. Asiakaspalvelulle kohdistamasi pyynnöt analysoidaan, jotta voimme tarjota sinulle arvokasta palvelua tulevaisuudessa. Voimme tallentaa puhelinkeskustelumme kanssasi laadunvarmistustarkoituksissa vain, jos suostut äänitykseen.

 • Tietojen rikastaminen

Luomme sinulle yhden yhdenmukaisen kuluttajaprofiilin sovittamalla yhteen kaikki henkilötiedot, joista sinut voi tunnistaa. Tämä sisältää sinulta suoraan tai välillisesti digitaalisessa mediassa ja verkossa keräämämme henkilötiedot, meille antamasi palautteen, vuorovaikutuksesi ja kommunikaatiosi kanssamme eri alustoilla ja viestintäkanavissa.

 • Datamallien parantelu

Käytämme datatiedettä, profiiliasi ja henkilötietosi luodaksemme datamalleja, joiden avulla voimme parantaa analyysitoimintojemme logiikkaa saadaksemme paremman käsityksen kommenteistasi ja palautteestasi, vuorovaikutuksistasi, mieltymyksistäsi ja tarpeistamme tuotteissamme ja palveluissamme. Vertaamme profiilisi pohjalta luomaamme datamallia muihin samankaltaisiin kuluttajaprofiileihin ja -kategorioihin voidaksemme ennustaa ja analysoida mieltymyksiäsi tarkemmin.

"OIKEUSPERUSTE               "

Oikeutettu etu

Suostumus (puhelinkeskustelujemme äänittämiseen)

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot

Yhteystiedot

Sijaintitiedot

Mitat

Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot

Kirjeenvaihto

Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

Kuva ja tallenteet (vain suostumuksellasi)

"SÄILYTYSAIKA    "

Lakisääteinen vanhentumisaika: 2 vuotta

Meidän tulee säilyttää tiedot mahdollisten oikeudellisten kiistojen varalta.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Myyntikumppanit (tämän soveltuessa)

Toimituspalvelun tarjoajat

Maksuriskiohjelman tarjoajat

Maksupalvelun tarjoajat

IT-pilviratkaisujen tarjoajat

  1. NÄYTTÄÄ KOHDENNETTUA MAINONTAA JA LÄHETTÄÄ YKSILÖITYJÄ MARKKINOINTIVIESTEJ

   1. Personoidut markkinointiviestit sähköpostitse (uutiskirjeen tilaus)

KÄSITTELY

Lähetämme sinulle markkinointiviestejä, joiden uskomme kiinnostavan sinua ("personalisoitu"), meille antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai push-ilmoituksilla, kun olet asentanut sovelluksemme. Lähettääksemme sinulle "personalisoituja" viestejä tarkkailemme verkkokäyttäytymistäsi (ja joskus soveltuvilta osin offline-käyttäytymistäsi) ja analysoimme käyttäytymistäsi analytiikan avulla arvioidaksemme parhaiten, mistä tuotesarjoista saatat olla kiinnostunut ja mistä voit hyötyä. Tätä varten meidän tulee kerätä sinulta erilaisia henkilötietoja. Käytämme erilaisia analytiikkatyökaluja ymmärtääksemme, mitä käyttäytymisesi merkitsee eli mistä monipuolisen tuotevalikoimamme tuotteista pidät ja mistä taas et, ja tiedostaaksemme sinulle toimitettujen viestien vaikutuksen (onnistumisen tason).

 • Profilointi (yleisön hallinta)

Luomme sinusta profiilin yhdistämällä kaikki meille suoraan tai välillisesti antamasi tiedot. Näin voimme aloittaa personalisoidun vuorovaikutuksen, joka perustuu aiempaan vuorovaikutukseemme ja muihin tietoihin, joita voimme käyttää sinulle mieluisten ja epämieluisten aiheiden päättelemiseen. Käytämme yleisönhallintatekniikoita varmistaaksemme, että oikeat viestit ja tiedot tavoittavat sinut oikeaan aikaan oikean kanavan kautta. Tämä kattaa tarjouksia ja tuotteita koskevien markkinointiviestien lähettämisen ja mainosten esittämisen sinulle adidas-brändin alustoilla. Personalisoinnin taso riippuu meille antamastasi luvasta.

 • Markkinointianalyysit

Käytämme tietojasi erilaisiin analyysitarkoituksiin ymmärtääksemme paremmin a) miten selaat ja käytät alustojamme, b) mistä tuotteista olet kiinnostunut, c) mistä tuotteidemme ja alustojemme ominaisuuksista pidät, d) palvelujemme laadun, mukaan lukien asiakaspalvelun sekä sinulle osoitetut markkinointi- ja mainontakampanjat, ja reaktiosi näihin palveluihin, e) tuotteemme ja verkkosivustomme rakenteen f) ja toimiko yleinen käyttökokemus kohdallasi vai ei. Käytämme tätä analyysia parantaaksemme markkinointiviestintämme merkitystä sinulle ja personalisointikokemuksemme laatua kanavissamme ja alustoillamme.

 • Tietojen rikastaminen

Luomme sinulle yhden yhdenmukaisen kuluttajaprofiilin sovittamalla yhteen kaikki henkilötiedot, joista sinut voi tunnistaa. Tämä sisältää sinulta suoraan tai välillisesti digitaalisessa mediassa ja verkossa keräämämme henkilötiedot, meille antamasi palautteen, vuorovaikutuksesi ja kommunikaatiosi kanssamme eri alustoilla ja viestintäkanavissa.

 • Datamallien parantelu

Käytämme datatiedettä, profiiliasi ja henkilötietosi luodaksemme datamalleja, joiden avulla voimme parantaa analyysitoimintojemme logiikkaa saadaksemme paremman käsityksen kommenteistasi ja palautteestasi, vuorovaikutuksistasi, mieltymyksistäsi ja tarpeistamme tuotteissamme ja palveluissamme. Vertaamme profiilisi pohjalta luomaamme datamallia muihin samankaltaisiin kuluttajaprofiileihin ja -kategorioihin voidaksemme ennustaa ja analysoida mieltymyksiäsi tarkemmin.

"OIKEUSPERUSTE               "

Suostumus

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot

Yhteystiedot

Sijaintitiedot

Mitat (jos adidasin saatavilla)

Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot (jos adidasin saatavilla)

Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta (jos adidasin saatavilla)

Kuntoilutoiminnan tiedot (jos adidasin saatavilla)

Selaustiedot

Mobiililaitetiedot

Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot (jos adidasin saatavilla)

Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

"SÄILYTYSAIKA    "

Säilytämme niitä, kunnes peruutat suostumuksesi sähköpostien vastaanottamiseen tai kunnes vastustat sitä, että käsittelemme henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Sähköpostimarkkinointituen tarjoajat

IT-pilviratkaisujen tarjoajat

   1. Personalisoidut markkinointiviestit sähköpostitse (olemassa olevan sopimuksen kautta)

KÄSITTELY

Kun ostat tuotteitamme tai teet sopimuksia kanssamme, katsomme, että se on osoitus mielenkiinnosta tuotteitamme, palveluitamme, kampanjoitamme ja erilaisia tarjouksiamme kohtaan. Lähetämme sinulle markkinointiviestejä, joiden uskomme kiinnostavan sinua ("personalisoitu"), meille antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai push-ilmoituksilla, kun olet asentanut sovelluksemme. Lähettääksemme sinulle "personalisoituja" viestejä tarkkailemme verkkokäyttäytymistäsi (ja joskus soveltuvilta osin offline-käyttäytymistäsi) ja analysoimme käyttäytymistäsi analytiikan avulla arvioidaksemme parhaiten, mistä tuotesarjoista saatat olla kiinnostunut ja mistä voit hyötyä. Tätä varten meidän tulee kerätä sinulta erilaisia henkilötietoja. Käytämme erilaisia analytiikkatyökaluja ymmärtääksemme, mitä käyttäytymisesi merkitsee eli mistä monipuolisen tuotevalikoimamme tuotteista pidät ja mistä taas et, ja tiedostaaksemme sinulle toimitettujen viestien vaikutuksen (onnistumisen tason).

 • Profilointi (yleisön hallinta)

Luomme sinusta profiilin yhdistämällä kaikki meille suoraan tai välillisesti antamasi tiedot. Näin voimme aloittaa personalisoidun vuorovaikutuksen, joka perustuu aiempaan vuorovaikutukseemme ja muihin tietoihin, joita voimme käyttää sinulle mieluisten ja epämieluisten aiheiden päättelemiseen. Käytämme yleisönhallintatekniikoita varmistaaksemme, että oikeat viestit ja tiedot tavoittavat sinut oikeaan aikaan oikean kanavan kautta. Tämä kattaa tarjouksia ja tuotteita koskevien markkinointiviestien lähettämisen ja mainosten esittämisen sinulle adidas-brändin alustoilla. Personalisoinnin taso riippuu meille antamastasi luvasta.

 • Markkinointianalyysit

Käytämme tietojasi erilaisiin analyysitarkoituksiin ymmärtääksemme paremmin a) miten selaat ja käytät alustojamme, b) mistä tuotteista olet kiinnostunut, c) mistä tuotteidemme ja alustojemme ominaisuuksista pidät, d) palvelujemme laadun, mukaan lukien asiakaspalvelun sekä sinulle osoitetut markkinointi- ja mainontakampanjat, ja reaktiosi näihin palveluihin, e) tuotteemme ja verkkosivustomme rakenteen f) ja toimiko yleinen käyttökokemus kohdallasi vai ei. Käytämme tätä analyysia parantaaksemme markkinointiviestintämme merkitystä sinulle ja personalisointikokemuksemme laatua kanavissamme ja alustoillamme.

 • Tietojen rikastaminen

Luomme sinulle yhden yhdenmukaisen kuluttajaprofiilin sovittamalla yhteen kaikki henkilötiedot, joista sinut voi tunnistaa. Tämä sisältää sinulta suoraan tai välillisesti digitaalisessa mediassa ja verkossa keräämämme henkilötiedot, meille antamasi palautteen, vuorovaikutuksesi ja kommunikaatiosi kanssamme eri alustoilla ja viestintäkanavissa.

 • Datamallien parantelu

Käytämme datatiedettä, profiiliasi ja henkilötietosi luodaksemme datamalleja, joiden avulla voimme parantaa analyysitoimintojemme logiikkaa saadaksemme paremman käsityksen kommenteistasi ja palautteestasi, vuorovaikutuksistasi, mieltymyksistäsi ja tarpeistamme tuotteissamme ja palveluissamme. Vertaamme profiilisi pohjalta luomaamme datamallia muihin samankaltaisiin kuluttajaprofiileihin ja -kategorioihin voidaksemme ennustaa ja analysoida mieltymyksiäsi tarkemmin.

"OIKEUSPERUSTE               "

Oikeutettu etu

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot

Yhteystiedot

Sijaintitiedot

Mitat (jos adidasin saatavilla)

Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot (jos adidasin saatavilla)

Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta (jos adidasin saatavilla)

Kuntoilutoiminnan tiedot (jos adidasin saatavilla)

Selaustiedot

Mobiililaitetiedot

Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot (jos adidasin saatavilla)

Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

"SÄILYTYSAIKA    "

Säilytämme niitä, kunnes peruutat suostumuksesi sähköpostien vastaanottamiseen tai kunnes vastustat sitä, että käsittelemme henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Sähköpostimarkkinointituen tarjoajat

IT-pilviratkaisujen tarjoajat

   1. Käyttäjien luoman sisällön (UGC) hankinta sosiaalisesta mediasta

KÄSITTELY

Pyydämme sinua antamaan meille kuvasi sosiaalisen median alustoilla noudattamalla erityisohjeita, kuten "#yesadidas". Käytämme antamiasi kuvia kampanjaviesteissämme. Hankimme oikeudet kuvaasi lisenssisopimuksella käyttöehtojemme muodossa. Lähettämällä meille kuvia sosiaalisen median alustojen kautta hyväksyt, että käytämme kuviasi lisenssisopimuksessa kuvatulla tavalla.

"OIKEUSPERUSTE               "

Sopimuksen täytäntöönpano

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Henkilöllisyystiedot: sosiaalisen median käsittelijä

Yhteisön tiedot: kuvat, videot, kommentit, äänitteet ja muut tiedostot, jotka on toimitettu adidasia markkinoivan sosiaalisen median alustan kautta

Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta

"SÄILYTYSAIKA    "

Lisenssisopimuksen kesto ja lakisääteinen vanhentumisaika kiistojen tapauksessa.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Tapahtumakumppanit (tämän soveltuessa)

UGC-tukikumppanit

Mainostoimiston yhteistyökumppanit

Sosiaalisen median alustat

IT-pilviratkaisujen tarjoajat (tämän soveltuessa)

  1. ADIDAS-BRÄNDIN TUOTTEIDEN JA PALVELUIDEN PARANTAMINEN JA KEHITTÄMINEN

   1. Tuotetutkimus ja -kehitys

KÄSITTELY

Teemme analyysejä parantaaksemme tuotteitamme ja palveluitamme. Tähän sisältyvät seuraavat toimet: esitämme sinulle kysymyksiä kyselyissä, pyydämme sinulta palautetta, pyydämme sinua testaamaan tuotteita ja arvostelemaan niitä, pyydämme muita palveluntarjoajia suorittamaan markkinointi- ja tuotetutkimusta puolestamme ja testaamme tuotteissamme sellaisia uusia teknologioita, joilla saatetaan kerätä henkilötietoja, pysyäksemme kilpailijoitamme edellä.  Säilytämme nämä tiedot "oikeutetun etumme" perusteella, joten osallistumalla mihin tahansa tuotearviointiin tai -kyselyyn hyväksyt, että tämä on oikeutettu etumme. Mikäli se on mahdollista tietylle projektille tai jos vastustat tätä oikeutettua etua, poistamme kaikki henkilöllisyys-, yhteys- tai mobiililaitetiedot, jotta tietoja ei voida käyttää tunnistamiseesi, eivätkä ne enää ole henkilötietojasi, vaan niitä pidetään "nimettöminä".

 • Tietojen rikastaminen

Luomme sinulle yhden yhdenmukaisen kuluttajaprofiilin sovittamalla yhteen kaikki henkilötiedot, joista sinut voi tunnistaa. Tämä sisältää sinulta suoraan tai välillisesti digitaalisessa mediassa ja verkossa keräämämme henkilötiedot, meille antamasi palautteen, vuorovaikutuksesi ja kommunikaatiosi kanssamme eri alustoilla ja viestintäkanavissa.

"OIKEUSPERUSTE               "

Oikeutettu etu

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Mitat (vain jos projekti sitä edellyttää)

Henkilöllisyystiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)

Yhteystiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)

Sijaintitiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)

Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)

Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta (vain jos projekti sitä edellyttää)

Tietojen selaus (vain jos projekti sitä edellyttää)

Mobiililaitetiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)

Kirjeenvaihto (vain jos projekti sitä edellyttää)

Käyttäytymis- ja mieltymystiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)

Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

"SÄILYTYSAIKA    "

Ilmoitettu projektin kesto ja lakisääteinen säilytysaika IP-oikeuksiemme suojaamiseksi.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Mahdolliset ostajat ja sijoittajat

Yrityksen konsulttipalvelujen tarjoajat

Data-analytiikkaratkaisujen tarjoajat

Valmistuksen palveluntarjoajat

IT-pilviratkaisujen tarjoajat

  1. LAKISÄÄTEISTEN VELVOITTEIDEN NOUDATTAMINEN

   1. Oikeudellinen velvoite – yhteistyö lainvalvonta- ja sääntelyviranomaisten (mukaan lukien tuomioistuinten) kanssa

KÄSITTELY

Kun meillä on lakisääteinen velvollisuus toimittaa henkilötietojasi kansalliseen ja yleiseen turvallisuuteen liittyvistä syistä, rikosten ehkäisemiseksi, tutkimiseksi ja syytteeseen asettamiseksi, rahanpesun torjumiseksi, oikeudellisia menettelyjä varten, muiden henkilöiden oikeuksien ja vapauksien suojelemiseksi sekä siviilioikeudellisten vaateiden täytäntöönpanemiseksi, annamme tietoja viranomaisten tai osapuolten pyynnöstä, kun olemme vakuuttuneita siitä, että pyyntö on lain mukainen. Emme ehkä voi ilmoittaa tästä sinulle, jos ilmoittaminen olisi lain vastaista.

"OIKEUSPERUSTE               "

Laillinen velvoite

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Kaikki täytäntöönpanoviranomaisen pyytämät henkilötiedot.

"SÄILYTYSAIKA    "

Niin kauan kuin laki niin vaatii.

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

Paikalliset ja kansalliset valtion viranomaiset, myös veroviranomaiset

Paikallinen ja kansallinen oikeuslaitos

Paikalliset ja kansalliset lainvalvontaviranomaiset

   1. Todisteet – sopimuskiistat ja/tai lainmukaisuus

KÄSITTELY

Meidän on säilytettävä todisteet sopimuskiistojen varalta ja puolustautuaksemme tutkintatarkastusten ja tietosuojasääntöjen noudattamista koskevien kiistojen ja valitusten tapauksessa, mukaan lukien koskien sitä, miten olemme käsitelleet yksilöllisiä oikeuksiasi.

"OIKEUSPERUSTE               "

Laillinen velvoite

"HENKILÖTIETORYHMÄT "

Kaikki henkilötietoryhmät, joita on käytettävä todisteena

"SÄILYTYSAIKA    "

Lakisääteinen vanhentumisaika sopimusajan ja/tai lakisääteisen vaatimuksen perusteella

"VASTAANOTTAJARYHMÄT            "

adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

 1. HENKILÖTIETOJESI VASTAANOTTAJAT

Alla on luettelo tietojen vastaanottajista, jotka käsittelevät henkilötietojasi vastuullisten tahojen ohjeiden mukaisesti. Luetteloa saatetaan muuttaa tarpeen mukaan.

YRITYS - PALVELU

• adidas International Marketing B.V. - verkkokauppatoiminnot ja markkinointipalvelut

• Demandware Inc.| USA - verkkosivujen isännöinti

• Klarna | Ruotsi - maksuprosessit

• Adyen | Alankomaat - maksuprosessit

• InfoSys Technologies Ltd. | Intia, EPAM | Valkovenäjä - verkkosivun kehitys

• Adobe Analytics | Irlanti, Google Analytics | Yhdysvallat - verkkoanalytiikka

• Sprinklr | Yhdysvallat, Olapic Inc. | Yhdysvallat - sosiaalisen median analytiikka

• Flurry | Yhdysvallat, Apps Flyer | Israel – mobiilisovellusten analytiikka

• Qualtrics LLC | Yhdysvallat – kysely, Net Promoter Score

• act.3 | Germany, cip Trademarketing GmbH | Saksa – tapahtumien hallinta

• Neolane Ltd. | Ranska – markkinointi

• Batterii LLC | Yhdysvallat – kuluttajien näkemykset

• TBWA Worldwide Inc. | Yhdysvallat, Media Monk Netherlands, IRIS | Australia – CRM-toimistot

• Olapic, Inc. | Yhdysvallat – UGC:n tukikumppanit

• adidas-tytäryhtiöt | globaalisti – kuluttajasuhteiden hallinta

• Teleperformance | Saksa – asiakaspalvelu

• DHL | Saksa – tuotteen toimitus

• Feedzai | Saksa – petosten esto

• PayPal | Yhdysvallat – maksupalvelu

• Apple Pay, Google Pay | Yhdysvallat – mobiilimaksu

• Facebook (WhatsApp, Instagram) | Yhdysvallat v sosiaalisen median käyttö

• Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 | Irlanti – sosiaalisen median käyttö

• Twitter | Yhdysvallat – sosiaalisen median käyttö

• Google | Yhdysvallat – sosiaalisen median käyttö

• Google Analytics | Yhdysvallat – analytiikka

• Adobe Analytics | Yhdysvallat – analytiikka

• Anatwine Limited | Iso-Britannia – kuluttajakokemus

• MediaCom | Iso-Britannia – mainoskumppani

• Salesforce - CRM-ohjelmisto | data-analytiikka

• Wunderman – sähköpostimarkkinointipalvelut

• Stuffstr Limited – myyntikumppani

• Webhelp – asiakaspalvelun tarjoaja

• Fit Analytics GmbH – kokosuositusten palveluntarjoaja

• Bazaarvoice, Inc | Yhdysvallat – luokitusanalytiikan palveluntarjoaja

• mParticle Inc | Yhdysvallat – mobiilisovellusten analytiikka

• Amplitude Inc | Yhdysvallat – mobiilisovellusten analytiikka

• Appsflyer Oy | Israel – mobiilisovellusten analytiikka

• Visenze Pte. Ltd | Singapore – visuaalisen haun palveluntarjoaja

• Vyking Limited | Iso-Britannia – lisätyn todellisuuden palveluntarjoaja

Jos muut kuin adidasin rekisterinpitäjät voivat käyttää henkilötietojasi adidas-alustoilla, sovelluksissa tai muualla omiin tarkoituksiinsa, lue lisää henkilötietojesi käsittelystä kyseisen muun kuin adidasin rekisterinpitäjän tietosuojailmoituksesta.

 1. Mitä adidas tekee, kun henkilötietojasi siirretään EU:n/ETA:n ulkopuolelle?

Henkilötietojen käsittelystä riippuen henkilötietosi jaetaan eri "vastaanottajaryhmien" kanssa. Kun vastaanottaja on EU:n/ETA:n ulkopuolella, olemme ottaneet käyttöön tarvittavat toimenpiteet, kuten EU:n komission hyväksymät EU:n mallisopimuslausekkeet sekä soveltuvat turvatoimet.

 1. Miten turvaamme henkilötietosi?

Käytämme soveltuvia teknisiä ja organisatorisia keinoja ratkaistaksemme riskit, jotka liittyvät henkilötietojesi käyttöön. Näitä ovat esimerkiksi henkilötietojesi menetys, muuttuminen ja luvaton pääsy. Autamme sinua käyttämään oikeuksiasi. Pyydämme palveluntarjoajiamme tekemään saman sopimusvelvoitteiden välityksellä. Sinun tulee kuitenkin ymmärtää, että kaikenlainen henkilötietojesi siirtäminen verkon välityksellä tapahtuu omalla vastuullasi. Voimme suojata henkilötietojasi vain, kun meillä on ne.

 1. Yleiset kysymykset, tuki

adidasin ASIAKASPALVELU - (https://reebok.com/help)

Jos sinulla on yleisiä kysymyksiä tai tarvitset välitöntä apua ja tukea koskien oikeuksiasi tai sitä, miten käytämme henkilötietojasi, ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme. Löydät heidän yhteystietonsa ja kanavansa napsauttamalla linkkiä https://reebok.com/help.

PAIKALLISVIRANOMAISET

Jos sinulla on kysyttävää oikeuksistasi, voit tutustua paikallisviranomaisten verkkosivuihin tai kääntyä muuten heidän puoleensa.

 1. Miten otat yhteyttä vastuullisiin tahoihin ja tietosuojavastaavaamme?

DataProtection@adidas.com

Global Legal (Privacy) | DPO

adidas AG

Adi-Dassler-Straße 1

91074 Herzogenaurach

Saksa

Tietosuojailmoitus päivitetty

PÄIVITETTY: 12.11.2020

 

Reebok on adidas AG:n brändi (Adi-Dassler Strasse 1, 91074 Herzogenaurach, Saksa). Käyttämiäsi sivustoja ja sovelluksia operoivat adidasin vastuuyritykset maassa, jossa tämä sivusto ja/tai sovellus on rekisteröity.

 

Tässä tietosuojailmoituksessa ("ilmoitus") kerrotaan, miten adidas ("adidas", "me") kerää ja käyttää henkilötietojasi (itse antamiasi tai muiden antamia tietoja, jotka voimme yhdistää sinuun). Kehotamme sinua tarkistamaan tämän ilmoituksen ja muut julkaisemamme tietosuojailmoitukset usein, sillä ne saatetaan päivittää vastaamaan uusimpia kehityksiä ilman ennakkoilmoitusta.

 

Tämä ilmoitus soveltuu niihin erilaisiin tarkoituksiin ja tilanteisiin, joissa henkilötietojasi kerätään suoraan sivustoilta tai sovelluksista, joita tässä ilmoituksessa yksilöidyt vastuussa olevat tahot ylläpitävät, ja joissa henkilötietosi saadaan muista lähteistä kuin suoraan sinulta, ja niitä käyttävät vastuulliset adidasin tahot ja muut. Henkilötietojasi käytetään kaikissa tässä ilmoituksessa kuvatuissa tilanteissa, jos ja kun meillä on siihen lupa ja oikeus ("laillinen peruste"). Jos tilanne koskee yksinomaan tiettyä toiminta-alustaamme, alustan nimi ilmoitetaan otsikon lopussa seuraavanlaisissa sulkeissa: OTSIKKO - {alustan nimi}.

 

Tutustu yleisiin tietoihin ja erityistilanteisiin napsauttamalla alla olevia asiaankuuluvia otsikoita. Lue myös kaikki muut tietosuojailmoitukset, jotka näytetään henkilötietojesi antamisen yhteydessä, sillä ne sisältävät yksityiskohtaisia tietoja erityistilanteesta, jota tämä ilmoitus ei kata.

 

Jos vierailet jollain alustallamme käyttämällä virtuaalista erillisverkkoa (joka tunnetaan myös nimellä "VPN") viestiäksesi kanssamme – mukaan lukien ostosten tekemiseksi – maassa, joka ei ole nykyinen tai asuinmaasi, lue tietosuojailmoitus, joka näytetään kyseisellä alustalla tai portaalissa, saadaksesi tietää , miten kyseisen maan vastuussa olevat tahot, sidosbrändit ja adidasin tytäryhtiöt käyttävät ja suojaavat henkilötietojasi.

 

 1. Kuka on vastuussa henkilötiedoistasi?

Seuraavat adidas-yritykset ovat vastuussa tässä ilmoituksessa kuvatuissa tarkoituksissa sekä paikallisten tietosuojalakien ja tietosuoja-asetuksen mukaisesti:

 • adidas AG – Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Saksa (”adidas AG”)
 • adidas Suomi Oy – 3, Kiinteistö Oy Helsingin, Itämerentalo, Tammasaarenlaituri, Helsinki, 00180, Suomi ("paikalliset myymälät")

Lisäksi seuraavia tarkoituksia varten:

 • adidas-tuotteiden myynti – verkko- ja offline-tilaus
 • Tuotetutkimus ja -kehitys

 

Alla olevat adidas-yritykset ovat vastuussa henkilötiedoistasi:

 • adidas AG
 • Paikallinen myymälä
 • adidas International Trading AG - Am Platz 1b, Root D4, Luzern, 6039, Sveitsi

 

Näitä kutsutaan adidasin "yhteisiksi rekisterinpitäjiksi" yleisen tietosuoja-asetuksen ja paikallisten tietosuojalakien mukaisesti. Kyseiset tahot ovat yhdessä vastuussa sen määrittämisestä, käytämmekö henkilötietojasi ("laillinen peruste"), miksi ("tarkoitus") ja miten ("käsittely"). Tässä ilmoituksessa kutsumme heitä "vastuussa oleviksi tahoiksi" helpottaaksemme ymmärrystäsi.

 

Joissakin tässä ilmoituksessa kuvatuissa tilanteissa saatetaan mainita myös muita henkilötietojesi käytöstä vastaavia adidas- ja/tai ei-adidas-yrityksiä. Katso lisätietoja kyseisestä tilanteesta.

 

 1. Miten käytät oikeuksiasi henkilötietoihisi?

Sinulla on kaikki alla kuvatut oikeudet kaikkiin vastuussa oleville tahoille antamiisi henkilötietoihisi. Tutustu niihin ja noudata niitä käyttääksesi oikeuksiasi oikea-aikaisesti. Jos muu kuin adidas-yhtiö on itsenäisesti vastuussa henkilötiedoistasi, sinun on otettava yhteyttä kyseiseen yhtiöön ja luettava tämän tietosuojailmoitus voidaksesi käyttää oikeuksiasi. Pyyntöäsi ei voida käsitellä, jos emme voi vahvistaa henkilöllisyyttäsi. Saatamme pyytää lisää varmentavia kysymyksiä, jos meillä on syytä epäillä henkilöllisyyttäsi, suojellaksemme kaikkia kuluttajiemme henkilötietoja ja oikeuksia.

 

 1. Hanki sähköinen kopio kaikista henkilötiedoistasi vastuussa olevilta tahoilta.
 2. Voit hankkia siirrettävän tiedoston meille antamistasi henkilötiedoista, jotta voit jakaa ne toisen yrityksen kanssa.
 • Voit poistaa tilisi ja kaikki sähköpostiosoitteeseesi liittyvät henkilötiedot.

 

Automaattinen ohjelmamme käsittelee nämä pyynnöt. Lue alla olevat ohjeet ja noudata niitä, jotta voit tehdä pyyntösi. Jos tarvitset apua ohjelman käytössä tai henkilöllisyytesi tarkistamisessa, ota yhteyttä paikalliseen asiakaspalvelutiimiimme ( https://www.reebok.fi/help).

 

VERKKOSIVUSTOT

 • Sivustoillamme, joilla tämä tietosuojailmoitus näkyy: vieritä alas sivun alareunaan, NAPSAUTA "DATA SETTINGS" -LINKKIÄ ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita. Pyyntöäsi ei käsitellä, jos emme voi varmistaa, että olet se henkilö, joka tunnistetaan henkilötiedoista, jotka ovat hallussamme oikeudellisista ja turvallisuuteen liittyvistä syistä.
 • Jos haluat tarkastella kopiota tilaukseesi liittyvistä ja/tai tapahtumien tiedoista ja saada kopion niistä ennen tilauksesi toimittamista ja sen jälkeen, vieritä sivun yläreunaan ja NAPSAUTA KOHTAA "ORDER TRACKER". Tietojen saamiseksi sinun on annettava tilausnumero ja sähköpostiosoite, jota tilauksessa käytettiin. Huomaa, että jos olet tehnyt ostoksia eri adidas-sivustoilla, sinun on toistettava tämä menettely kaikilla sivustoilla päästäksesi tilaukseen, jonka olet tehnyt kyseisellä sivustolla.

SOVELLUKSET

 • adidas-sovelluksissa, joissa tämä tietosuojailmoitus näkyy: valitse "SETTINGS" ja napsauta kohtaa "MANAGE ACCOUNT", valitse pyyntösi ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita jatkaaksesi.
 • Jos haluat tarkastella tilaukseesi ja tapahtumiin liittyviä tietoja ja saada niistä kopion ennen ja jälkeen tilauksesi toimituksen, ja napsauta "ORDERS". Huomaa, että jos olet tehnyt ostoksia eri maa-/sijaintiasetuksilla, sinun on toistettava tämä menettely muuttamalla maasi asetusta ja tekemällä pyyntö maasta, johon teit tilauksen. Nämä tiedot poistetaan pyyntösi perusteella ja niitä säilytetään 10 vuoden ajan oikeudellisten ja sopimusta koskevien vaatimusten vuoksi. Lisätietoja on kohdassa "adidas-tuotteiden myynti".

 

 1. Voit päästä käsiksi omiin henkilötietoihisi

Katso tästä tietosuojailmoituksesta tietoa seuraavista aiheista: a) miksi meillä on henkilötietosi; b) mitä tietoryhmiä meillä on; c) mitä teemme henkilötiedoillasi; d) kenellä on pääsy henkilötietoihisi (ja missä ne ovat); e) mihin henkilötietosi saatetaan siirtää; f) miten kauan säilytämme henkilötietojasi; g) jos et ole itse antanut henkilötietojasi meille, miten saimme ne; h) soveltuvien lakien mukaiset oikeutesi ja mahdollisuus rajoittaa käsittelyä sekä i) käytämmekö henkilötietojasi automaattiseen päätöksentekoon, ja j) joissakin tapauksissa sinulla on oikeus tietää, miten automaattinen päätöksentekomme toimii, jos päätös vaikuttaa sinuun merkittävästi.

 

 1. Voit varmistaa, että henkilötietosi ovat oikein

Ota yhteyttä asiakaspalveluun (https://www.reebok.fi/help) muuttaaksesi tietojasi ja siirry adidas-tilillesi tehdäksesi muutokset suoraan.

 

 1. Voit peruuttaa sähköpostimarkkinointiviestiemme tilauksen

Voit peruuttaa sähköpostimarkkinointiviestien tilauksen milloin tahansa. Käytä kunkin sähköpostimarkkinointiviestin alareunassa olevaa "Unsubscribe"-toimintoa.

 

 • Voit rajoittaa sitä, miten käytämme ja käsittelemme henkilötietojasi
 • Voit perua suostumuksesi
 1. Voit vastustaa, kun käsittelemme henkilötietojasi "oikeudellisen perusteen" mukaisesti (mukaan lukien suoramarkkinointiviestiemme tilauksen peruuttaminen)
 2. Voit kyseenalaistaa päätöksen, joka perustuu yksinomaan automaattiseen päätöksentekoprosessiin ilman ihmisen väliintuloa
 3. Voit saada yleistä tukea

 

Ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme (https://www.reebok.fi/help ) saadaksesi yleistä tukea. Löydät yhteystiedot HELP-osion kohdasta "ASK CUSTOMER SERVICE".

 

 • Voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle

Sinulla on oikeus tehdä valitus paikalliselle viranomaiselle, jos et ole tyytyväinen siihen, miten olemme käsitelleet yllä lueteltuja oikeuksiasi.

 

Pyydämme sinua ensiksi jakamaan huolenaiheesi ja valituksesi siitä, miten käsittelemme henkilökohtaisia oikeuksiasi ja käytämme henkilötietojasi, ja keskustelemaan niistä tietosuojatiimimme ja tietosuojavastaavamme kanssa kirjoittamalla adidasin tietosuojaa koskevien kyselyiden ja valitusten sähköpostiosoitteeseen (dataprotection@adidas.com), jotta voimme käsitellä huolenaiheesi ja valituksesi nopeasti ja toivottavasti ratkaista ne.

 

Jos jotkin tässä luetelluista oikeuksista tuntuvat epäselviltä, kysy paikalliselta viranomaiselta lain mukaisista henkilötieto-oikeuksistasi, jotta ymmärtäisit parhaiten, mitä kyseiset oikeudet tarkoittavat.

 

 

 1. Mitä henkilötietoja keräämme ja käytämme ("henkilötietoryhmät")?

Suurimman osan ajasta annat meille henkilötietojasi tiettyihin tarkoituksiin. Joskus näitä henkilötietoja voidaan kuitenkin käyttää myös muihin tarkoituksiin, jos meillä on siihen oikeus ja lupa ("oikeusperuste"). Saatamme myös käyttää muista yrityksistä tai lähteistä peräisin olevia henkilötietojasi joihinkin tarkoituksiin, jos se on lain mukaan sallittua. Katso alla olevista henkilötietoryhmistä, miten käytämme henkilötietojasi. Ryhmiin kuuluvat henkilötiedot, jotka annoit suoraan ja välillisesti vastuussa oleville tahoille.

 

Henkilöllisyystiedot – kaikki tiedot, joista sinut tunnistetaan yksilönä, elävänä henkilönä. Tähän voi kuulua nimi [etunimi, sukunimi, nimikirjaimet], syntymäaika, nimesi sisältävä sähköpostiosoite, puhelinnumero, yksilöllinen kuluttajan tunnistenumero (mukaan lukien jäsentunnuksesi tai minkä tahansa adidas-alustan tunnus), lempinimi, salasana, sosiaalisen median tunnisteet, laitteesi sormenjälki, lahjakorttikoodit, jotka sinulle annetaan, sekä sukupuoli-identiteetti ja -ilmaisu.

              

Yhteystiedot – kaikki tiedot, joita voimme käyttää ottaaksemme sinuun yhteyttä. Tämä voi sisältää puhelinnumerosi, toimitus- ja laskutusosoitteesi, sähköpostiosoitteesi, Messenger-tunnuksesi, sosiaalisen median tunnisteesi ja minkä tahansa muun viestintäkanavan, jonka välityksellä olet ottanut meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.

 

Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot – kaikki tiedot, joita käytämme täydentääksemme ostotietojasi ja laskuasi tai jotka liittyvät näihin. Tähän voi kuulua: maksutietosi (luottokorttitiedot tai pankkitiedot, tai maksualustan tiedot), maksuriskiprofiili (maksuriskinhallintaohjelmamme välityksellä), ostoskoritiedot (tilatut tuotteet), toimitustiedot, lähetys- ja laskutusosoite, asiakkaan tilausnumero, ostohistoria adidasin kanssa, kuitin numero, tapahtumatunniste, laskun tunniste, vähittäismyymälän tapahtumatunniste, oston arvo, tilauksen vahvistusnumero, tilauksen seurantanumero.

 

Mitat – kaikki tiedot, joita voimme käyttää varmistaaksemme, että vaatteesi istuvat. Tällaisiin tietoihin voivat lukeutua kengännumero, vaatekoko, pituus, paino, rinnan-, vyötärön-, lantion- ja sisäsaumamitta, vartalon malli, mitta kantapäästä varpaaseen.

 

Sijaintitiedot - kaikki tiedot, joita voimme käyttää tietääksemme tai arvataksemme, missä olet, reaaliajassa tai muutoin. Näihin voivat kuulua: asuinpaikkasi, nykyinen sisäänkirjautumispaikka [IP-osoite], reaaliaikaiset laitteen sijaintitiedot laitteen antureiden ja signaalien avulla, GPS-sijainti (jos haluat jakaa meidät esimerkiksi mobiililaitteen asetuksien kautta) tai tiedot, jotka auttavat meitä arvaamaan, missä saatat olla, kuten adidas-sivusto, jolla olet käynyt ja joka voi antaa meille vihjeitä sijainnistasi, tai kun "kirjaudut sisään" tapahtumaan tai verkkosivustolle sosiaalisen median sivulla, josta näkyy sijainti, jos se jaetaan kanssamme.

 

Jäsenen hallinnoinnin tiedot – kaikki Reebok UNLOCKED | ReebokONE -jäsenyyteen liittyvät tiedot. Tähän kuuluvat: hankintalähteen tunnus (jossa rekisteröidyt jäsenyyttämme varten), jäsenmaasi, Reebok UNLOCKED | ReebokONEn jäsentunniste, päivämäärä, jolloin sinusta tuli jäsen, kaupan tunniste (jos rekisteröidyt vähittäismyymälässä, mukaan lukien franchise-myymälä), jäsenpisteet, sitoutumishistoria, palkintohistoria ja sinulle annetut jäsenkupongit.

 

Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot – kaikki tiedot, jotka ilmaisevat mieltymyksesi, joko nimenomaisesti – olet antanut ne itse – tai pääteltynä saadut. Tähän voivat kuulua: aktiviteettimieltymykset (urheilu), tapahtumaan osallistumisen tiedot, harjoitussuunnitelmat, myymälän digitaaliset vuorovaikutukset, sivuston/tuotemerkin mieltymykset, kielivalinta, tuotteen ja tuotteen ominaisuuksien valinnat, myymälän sijaintia koskevat valinnat, ostoshistoriasi (kaikki ostoskorien tuotteet), toivelistan tuotteet, kaikki mieltymyksiä koskevat tiedot, jotka annoit meille profiilissasi ja alusta-asetuksissasi, kaikki meille antamasi tiedot, kun olet tekemisissä yhteisöjemme, kuten adidas Runners, kanssa, osallistut tapahtumiin tai kampanjoihin valmentajana, tiimin jäsenenä, osallistujana tai tapahtumanjärjestäjänä.

 

Selaustiedot – kaikki tiedot selauskäyttäytymisestäsi. Näitä voivat olla: selaimen nimi, IP-osoite (mukaan lukien hajautettu IP-osoite), clickstream-tiedot, sivustovierailujen data ja kellonaika, aika, jonka olit sivustolla, sivut, joilla kävit, ja linkit, joita olet napsauttanut markkinointiviesteissämme tai verkkosivustollamme, viite-URL, joka toi sinut sivustollemme.

 

Mobiililaitetiedot – kaikki mobiililaitteeseesi liittyvät tiedot. Tämä voi sisältää seuraavat tiedot: laitteen EUI, laitteen tunniste, laitteen sormenjälki, IP/Wifi-tiedot, käyttöjärjestelmä, laitteeseen tallennetut tiedot, kun pääsy on myönnetty, ja lokitiedot, kun pääsy laitteeseen (kuten kamera) on myönnetty.

 

Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta – kaikki sinua koskevat tiedot, jotka saamme eri sosiaalisen median kanavilla, kuten Facebookissa, Instagramissa, Googlessa jne., kun käytämme näitä kanavia mainontaan, analytiikkaan tai profiilisi rikastamiseen adidasin avulla. Tähän voi kuulua: kaikki julkisesti saatavilla olevat sosiaalisen median tiedot, kuten sosiaalisen median, sosiaalisen median kanssakäyminen ja julkiset julkaisut, tykkäykset ja muut reaktiosi, sosiaalisen median yhteytesi, julkiset valokuvasi tai valokuvat, jotka lähetät meille mainitsemalla meidät tai seuraamalla sosiaalisen median julkaisujamme tunnisteilla tai hashtageilla, kommentit tai viestit, jotka jaoit meille julkisesti tai yksityisesti sosiaalisen median alustoilla. Lisäksi saatamme saada tietoja epäsuorasti sosiaalisen median yrityksiltä (Facebook, Google jne.), kun mainostamme näillä alustoilla, mihin voi kuulua osallistumisesi ja jäsenyytesi tietyissä aiheissa ja/tai ryhmissä, profiilisi asetukset ja valinnat, käytöksesi saman yrityksen omistamilla eri alustoilla.

 

Kirjeenvaihto – kaikki kirjeenvaihto, jota sinulla on asiakaspalvelutiimien ja/tai työntekijöidemme ja henkilöstömme kanssa. Tähän voi kuulua: kirjallinen kirjeenvaihto kanssamme (sähköpostiviesti tai postiviesti tai viestit alustoillemme) ja asiakaspalvelun tallentama äänitys, kun meillä on siihen oikeus.

 

Kuva ja tallennus – kaikki kuva-, ääni- tai videotallenteet, jotka olemme keränneet tai saaneet ja joista sinut voidaan tunnistaa. Näitä voivat olla: turvakamerakuva, myymälöissämme ja/tai tapahtumissa otetut valokuvat, tapahtumien tai tiettyjen vuorovaikutusten aikana tehdyt videotallenteet, tapahtumien tai vuorovaikutusten aikana tehdyt äänitallenteet (pois lukien kirjeenvaihto asiakaspalvelun kanssa), kaikki kuvat, jotka jaat kanssamme sosiaalisessa mediassa.

 

Kuntoilutiedot – kaikki liikunta-aktiviteetteihin liittyvät tiedot, joita seuraat alustoillamme (mukaan lukien adidasin Running ja Training). Tähän voivat sisältyä seuraavat: aktiviteettityyppi, etäisyys, harjoituksen kesto, harjoitusrutiini (aloitus- ja lopetus aika), kuntoilun tulos, vauhti, tilan käyttötiedot, nopeus.

 

Terveystiedot – kaikki terveyteen tai elintoimintoihin liittyvät tiedot, kuten painoindeksi (BMI), syke minuutissa tai tieto vammasta. Tätä käytetään vain silloin, kun olet sallinut meidän käyttää sitä – suostumuksellasi – tietyistä syistä ja tarkoituksista.

 

Henkilökohtainen mielipide – kaikki kanssamme jakamasi mielipiteet, jotka ilmaisevat kantasi, ja kommenttisi. Tähän voi kuulua palautteen anto ja palvelumme tai tuotteidemme luokituksen arviointi tai jos osallistut tuotetutkimus- ja kehityskeskusteluihin.

 

Arkaluontoiset henkilökohtaiset mielipiteet – kaikki mielipiteesi, jotka saattavat osoittaa tai paljastaa tiettyjä sinua koskevia piirteitä, mukaan lukien poliittinen näkemyksesi, seksuaalinen suuntautumisesi, tiedot rodusta ja etnisestä alkuperästä, uskonnolliset tai filosofiset uskomukset, ammattiliittojen jäsenyys tai terveys. Tätä käytetään vain silloin, kun olet sallinut meidän käyttää sitä – suostumuksellasi – tietyistä syistä ja tarkoituksista.

 

 

 1. Miten ja miksi käytämme henkilötietojasi? (tarkoitus, käsittely, oikeusperuste)?

Tässä osiossa kerromme yksityiskohtaisesti kaikista tilanteista ja syistä ("tarkoitukset"), joita varten voimme kerätä (suoraan ja välillisesti) henkilötietojasi ja käyttää niitä kaikilta alustoiltamme.

 

#) Tarkoitus – miksi keräämme ja käytämme henkilötietojasi?

KÄSITTELY – mitä teemme henkilötiedoillasi?

OIKEUSPERUSTE - miksi meillä on lupa käyttää henkilötietojasi tähän tarkoitukseen?

HENKILÖTIETORYHMÄT – mitä henkilötietoryhmiä käytämme tähän tarkoitukseen, mukaan lukien henkilötiedot, jotka annoit meille tätä tarkoitusta varten, ja henkilötiedot, joita olemme saaneet muista lähteistä muihin tarkoituksiin? Nämä ovat henkilötietoryhmiä, joita olet saattanut antaa tai joita et ole antanut meille tätä tarkoitusta varten mutta jotka meillä on joko asiakirjoissa tai olemme saaneet ne eri lähteestä eri tarkoitusta varten ja tiedämme, että ne liittyvät sinuun.

SÄILYTYSAIKA – kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi tätä tarkoitusta varten?

VASTAANOTTAJARYHMÄT – kenen (minkä tyyppisten palveluntarjoajien tai yritysten) kanssa jaamme henkilötietojasi tavoitteen saavuttamiseksi?

 

 

 

 1. Sivuston ja sovelluksen käyttö

KÄSITTELY

Me tarkistamme kaiken sivustoillemme ja sovelluksiimme suuntautuvan liikenteen ja analysoimme dataa, jonka palvelimemme vastaanottavat, seuraaviin tarkoituksiin: a) ylläpitääksemme sivustoja, jotka liittyvät verkkotunnuksiimme ja sovelluksiimme, b) korjataksemme viat ja varmistaaksemme, että asettelu ja design näkyvät kunnolla, ja C) korjataksemme virheet ja varmistaaksemme, että sivustot ja sovellukset toimivat asianmukaisesti, ja d) valvoaksemme käyttöehtojemme noudattamista.

 

Evästeiden/tunnisteiden/pikselien käyttö: saatamme kerätä henkilötietojasi tähän tarkoitukseen käyttämällä tekniikoita, kuten evästeitä, pikseleitä ja tunnisteita, kerätäksemme laitteesi tietoja. Lisätietoja on saatavilla kohdassa "Laitteesi tietojen kerääminen verkkosivustollamme ja sovelluksissamme käyttäen evästeitä, pikseleitä, tageja ja vastaavia tekniikoita".

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot
 • Yhteystiedot
 • Selaustiedot
 • Mobiililaitetiedot

 

SÄILYTYSAIKA  

Selausistunto

Tarvitsemme tietojasi niin kauan kuin olet sivustolla. Säilytämme niitä selausistuntosi ajan.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Sivuston ylläpidon tuen toimittajat

 

 

 1. Verkkotunnus, verkkoturvallisuus ja käyttäjän TODENTAMINEN

KÄSITTELY

Suojellaksemme verkkotunnuksiamme, havaitaksemme poikkeavaa toimintaa ja suojellaksemme sivustomme vierailijoita luvattomalta pääsyltä (kuten hakkereiden hyökkäyksiltä) tarkistamme kaiken sivustoillemme suuntautuvan liikenteen, ja varmennamme käyttäjän sisäänkirjautumistiedot tunnistevälineiden avulla tarkistaaksemme meille antamasi tiedot ja verrataksemme niitä muihin saatavilla oleviin tietoihin, kuten suoraan meille tai muilla alustoilla (kuten Runtastic tai Facebook) antamasi tunnistetiedot tai julkisesti saatavilla olevat tiedot, joilla varmistetaan, että vain "valtuutetuilla" käyttäjillä on pääsy sivustoillemme.

 

reCAPTCHA

Käytämme Googlen operoimaa reCaptcha-järjestelmää sivustoillamme ja sovelluksissamme todentaaksemme käyttäjän henkilöllisyyden ja suojataksemme alustamme ilkivaltaisilta ohjelmistoilta (tunnetaan myös nimellä "botti"), jotka saattavat harjoittaa väärinkäyttötoimintaa alustoillamme. reCAPTCHA kerää tietoja laitteistoista ja ohjelmistoista (esimerkiksi laite- ja sovellustiedoista), ja nämä tiedot jaetaan Googlen kanssa analyysiä varten. Recaptchan keräämiin tietoihin sovelletaan myös Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.

 

Evästeiden/tunnisteiden/pikselien käyttö: saatamme kerätä henkilötietojasi tähän tarkoitukseen käyttämällä tekniikoita, kuten evästeitä, pikseleitä ja tunnisteita, kerätäksemme laitteesi tietoja. Lisätietoja on saatavilla kohdassa "Laitteesi tietojen kerääminen verkkosivustollamme ja sovelluksissamme käyttäen evästeitä, pikseleitä, tageja ja vastaavia tekniikoita".

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot
 • Yhteystiedot
 • Selaustiedot
 • Mobiililaitetiedot

 

SÄILYTYSAIKA  

Selausistunto

Tarvitsemme tietojasi niin kauan kuin olet sivustolla. Säilytämme niitä selausistuntosi ajan.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Sivuston ylläpidon tuen toimittajat

 

 

 1. Pysyvä sisäänkirjautuminen

KÄSITTELY

Jos päätät kirjautua sisään pysyvästi, sinun ei tarvitse kirjautua sisään joka kerta, kun käyt adidasin verkko sivustolla, enintään 30 päivän kuluessa. adidasin verkkosivusto käyttää henkilötietojasi henkilötietojesi näyttämiseen: sähköpostiasi käytetään kassalle siirryttäessä, jotta tiedät, mitä sähköpostiosoitetta käytetään tilausvahvistuksessa, etunimeäsi käytetään personalisointiin ja yksilöllistä tunnistettasi voidaan käyttää Frontend-analyyseissa. Huomaa, että suostumuksen tilaa ei tallenneta.

Nämä perusprofiilitiedot tallennetaan enintään 30 päivän ajaksi selaimeen, jota käytettiin sisäänkirjautumiseen tunnistevälineellä. Pääsyn tunnisteväline on vain HTTP -eväste. Tunnisteväline on voimassa 20 minuuttia, jos "pidä minut kirjautuneena" -toiminto on valittu. Tunnistevälineen umpeutumisen jälkeen ei ole enää mahdollista päästä henkilötietoihin, joten sisäänkirjautumisen istunto on päättynyt. Pysyvä sisäänkirjautuminen edellyttää, että tallennamme selaimeen päivitystunnuksen, jota voidaan käyttää käyttöoikeustunnuksen päivittämiseen 30 päivän kuluessa ja jolla voidaan näin pidentää istunnossa sisäänkirjaumisaikaa. Jos tämä päivitystunnus puuttuu (jos et ole valinnut jatkuvaa kirjautumista tai evästeet on poistettu), käyttöoikeustunnusta ei voi päivittää. Näin ollen istuntoasi ei voi jatkaa, etkä ole enää kirjautuneena sisään.

Huomaa: jos valitsit jatkuvan sisäänkirjautumisen, henkilökohtaiset osoitetietosi saattavat paljastua valtuuttamattomalle kolmannelle osapuolelle, jos unohdat kirjautua ulos julkisesti saatavilla olevan laitteen jatkuvasta sisään kirjautumisesta.

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot
 • Yhteystiedot

 

SÄILYTYSAIKA  

Tiedot säilyvät selaimessasi enintään 30 päivää. Voit poistaa tiedot itse poistamalla evästeet selaimestasi tai valitsemalla "Kirjaudu ulos kaikista laitteistani" -vaihtoehdon tiliosiossasi.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Sivuston ylläpidon tuen toimittajat

 

 1. adidas-tuotteiden myynti - verkko- ja offline-tilaus

KÄSITTELY

Jotta voimme käsitellä verkon ja/tai sovelluksen sisäiset tilauksesi, tarjota sinulle eri maksuvaihtoehtoja, luoda sujuvan kassalle siirtymisen prosessin, ja varmistaa, että maksusi on vastaanotettu, sinun tulee noudattaa käyttöehtojemme vaatimuksia (3. Ostoehdot) (tuotteiden myymiseksi sinulle), mukaan lukien laskun käsittely, toimitus, personointipalvelut, vaihdot ja hyvitykset ja click and collect -palvelu. Tilaustasi ei voida suorittaa loppuun, jos maksupetoksen tunnistusohjelmamme ilmoittavat tapahtumasi epäilyttäväksi ja mahdollisesti petolliseksi. Huomaa, että maksupetoksen tunnistusjärjestelmä on automaattinen päätöksentekoprosessi. Sitä tarvitaan, jotta voimme solmia sopimuksemme kanssasi. Sinulla on oikeus pyytää, että ihminen tarkistaa tämän päätöksen, ja riitauttaa sen.

 

OIKEUSPERUSTE           

Sopimuksen täytäntöönpano

Oikeutettu etu

Laillinen velvoite

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot
 • Yhteystiedot
 • Sijaintitiedot
 • Mitat
 • Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot
 • Kirjeenvaihto
 • Selaustiedot
 • Mobiililaitetiedot
 • Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyyttä sovelletaan / jos adidasin saatavilla)

 

SÄILYTYSAIKA  

Sopimuksen kesto ja lakisääteinen vanhentumisaika (10 vuotta). Meidän tulee säilyttää tiedot sopimusta koskevien mahdollisten oikeudellisten kiistojen varalta.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Myyntikumppanit (tämän soveltuessa)
 • Valmistuksen palveluntarjoajat
 • Toimituspalvelun tarjoajat
 • Maksuriskiohjelman tarjoajat
 • Maksupalvelun tarjoajat
 • IT-pilviratkaisujen tarjoajat

 

 

 1. Digitaalisen ostokokemuksen rikastaminen ja parantaminen

KÄSITTELY

Kun teet ostoksia adidasin erilaisilla digitaalisilla ostosalustoilla (adidasin verkkosivusto ja adidas-sovellus), keräämme henkilötietojasi rikastaaksemme ja parantaaksemme ostos-, selaus- ja kassakokemusta. Tämä voi tarkoittaa, että autamme sinua löytämään oikean koon, visualisoimaan, miltä tuote näyttää digitaalisilla alustoillamme, tai tilanteita joissa käytät alustoja, jotka tarjoavat tiettyä kokemusta, jonka tarjoamme digitaalisilla alustoillamme suoraan tai digitaalisten laitteidemme kautta vähittäismyymälöissämme.

 

 1. KOKOSUOSITUS

Jotta voisit löytää koon, joka vastaa parhaiten mittojasi, käytämme kokosuosituksen pienoisohjelmia sovelluksessamme ja verkkosivustollamme. Pienoissovellus suosittelee sinulle tietyn adidas-tuotteen sopivaa kokoa koneoppimisalgoritmeja hyödyntäen. Pienoissovellus yhdistää meille antamasi mitat adidasin tuotetietoihin, ostoskorin tietoihin ja ostoshistoriaan (jos ne ovat käytettävissämme) ja suosittelee sinulle sopivinta kokoa tietylle adidas-tuotteelle. Kokosuositukset tarjoaa kolmannen osapuolen palveluntarjoaja.

 

Evästeiden/tunnisteiden/pikselien käyttö: saatamme kerätä henkilötietojasi tähän tarkoitukseen käyttämällä tekniikoita, kuten evästeitä, pikseleitä ja tunnisteita, kerätäksemme laitteesi tietoja. Lisätietoja on saatavilla kohdassa "Laitteesi tietojen kerääminen verkkosivustollamme ja sovelluksissamme käyttäen evästeitä, pikseleitä, tageja ja vastaavia tekniikoita".

 

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Mitat
 • Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot
 • Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot

 

SÄILYTYSAIKA  

Säilytämme niitä, kunnes poistat tietosi.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • Kokosuosituksen tarjoajat

 

 

 1. LISÄTYN TODELLISUUDEN KOKEMUS JA VISUAALINEN HAKU

Sovelluksissamme annamme sinulle mahdollisuuden käyttää laitekameraasi eri tarkoituksiin: nähdäksemme, miten tietyt adidas-tuotteet sopisivat sinulle lisätyn todellisuuden (AR) toiminnon avulla, ja voidaksemme etsiä adidas-tuotteita imagon perusteella. Tätä varten toteutamme sovelluksissamme kolmansien osapuolten ohjelmistokehityspaketteja (SDK:t). Pyydämme lupaasi, ennen kuin käytät kameraa tämän ominaisuuden kokeilemiseen. Emme tallenna valokuvia tai videoita laitteesi kamerasta. Tämän jälkeen analysoimme, miten käytät AR-ominaisuutta parantaaksesi käyttäjäkokemuksemme suunnittelua, jotta varmistamme, että jatkat kanssakäymistä kanssamme sovelluksissamme.

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Mitat
 • Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot

 

SÄILYTYSAIKA  

Säilytämme niitä, kunnes poistat tietosi.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • Lisätyn todellisuuden palveluntarjoajat
 • Visuaalisen haun tarjoajat

 

 1. Maksupetosten havaitseminen

KÄSITTELY

Yhdistämme meille antamasi maksu-, osto- ja tapahtumatiedot muihin tietoihin, jotka saamme kolmannen osapuolen maksuriskin ja petoksen torjunnan palveluntarjoajiltamme, varmistaaksemme, että kaikki ostot ovat laillisia ja ettet osta tuotteitamme käyttöehtojemme vastaisesti. Tämä tarkoittaa, että riippuen tietojesi analyysin tuloksesta saatamme hylätä tilauksesi ja hylätä maksusi. Tämä on automaattinen päätöksentekoprosessi, jota tarvitaan myyntisopimuksen tekemiseen kanssasi.

 

OIKEUSPERUSTE           

Sopimuksen täytäntöönpano ja oikeutettu etu

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot
 • Yhteystiedot
 • Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot
 • Selaustiedot
 • Mobiililaitetiedot

 

SÄILYTYSAIKA  

Sopimuksen kesto ja laissa säädetty vanhentumisaika. Meidän tulee säilyttää tiedot sopimusta koskevien mahdollisten oikeudellisten kiistojen tapauksessa.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Maksuriskiohjelman tarjoajat
 • Maksupalvelun tarjoajat
 • IT-pilviratkaisujen tarjoajat

 

 

 1. Tuotteiden toimitus

KÄSITTELY

Kun olet tehnyt tilauksen, käytämme yhteystietojasi (koti- ja/tai toimitusosoite) ja muita maksu-, osto- ja tapahtumatietoja toimittaaksemme ostamasi tuotteet sinulle.

 

OIKEUSPERUSTE           

Sopimuksen täytäntöönpano

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot: nimi
 • Yhteystiedot: toimitusosoite

 

SÄILYTYSAIKA  

Sopimuksen kesto ja laissa säädetty vanhentumisaika. Meidän tulee säilyttää tiedot sopimusta koskevien mahdollisten oikeudellisten kiistojen tapauksessa.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Palveluntarjoajat
 • IT-pilviratkaisujen tarjoajat

 

 1. Sähköinen toimituksen seuranta

KÄSITTELY

Tämän palvelun tarjoavat toimituspalveluntarjoajamme, ja se riippuu toimitusosoitteesi toimituspalveluntarjoajan saatavuudesta. Toimituspalveluntarjoajasta riippuen sinulla voi olla mahdollisuus seurata toimitusta käyttämällä toimituskumppaneidemme suoraan tarjoamia palveluja. Tämä palvelu perustuu kuluttajiemme oikeutettuun etuun, jotta he voivat järjestää pakettiensa vastaanottamisen. Joidenkin palveluntarjoajien kohdalla tämä voi kuitenkin olla mahdollista vain suostumuksellasi. Palvelua isännöidään toimituskumppanin alustalla. Sinun tulee lukea heidän tietosuojailmoituksensa henkilötietojesi käsittelyä varten tässä tarkoituksessa.

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu / ja tarvittaessa suostumus

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot: sähköpostiosoite
 • Yhteystiedot: puhelinnumero
 • Kaikki muut tiedot, jotka voit antaa suoraan ja vapaaehtoisesti toimituskumppanille

 

SÄILYTYSAIKA  

Toimituskumppanimme määrittämällä tavalla.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • Toimituspalvelun tarjoajat

 

 

 1. Liiketoiminnan operatiiviset analyysit

KÄSITTELY

Meidän on tiedettävä, miten pärjäämme yrityksenä. Tämä on osakkeenomistajiemme, johtokunnan jäsentemme, työntekijöidemme ja kumppaneidemme sekä kuluttajiemme edun mukaista. Luomme tietomalleja eri analyysitarkoituksiin ja analysoimme niitä ymmärtääksemme, miten tuotteemme myyvät eri markkinoilla, mitkä ovat tuotteidemme suosituimmat ominaisuudet, mikä toimi ja mikä ei markkinoinnin ja mainoskampanjoidemme, tuotesuunnittelumme ja jakelustrategiamme, verkkosivustomme suunnittelun ja yleisen käyttäjäkokemuksen suhteen, jotta voimme luoda ja toteuttaa liiketoimintastrategiamme ja arvioida sitä.

 

Tähän kuuluu esimerkiksi tietojen analysointi, jotta voidaan ymmärtää, miten käyttäjät selaavat sivustoamme ja käyttävät sovellusta käyttäjäkokemuksen suunnittelun parantamiseksi, jotta voimme varmistaa, että jatkat tuotteidemme ostamista ja olet vuorovaikutuksessa kanssamme sivustoillamme ja sovelluksissamme.

 

Poistamme kaikki henkilöllisyystietosi, joiden avulla sinut tunnistettaisiin suoraan (esimerkiksi nimesi ja sähköpostiosoitteesi), ja käytämme vain sisäistä yksilöllisen tunnisteen IP-osoitettamme minimoidaksemme mahdolliset sinuun kohdistuvat tietosuojariskit.

 

Evästeiden/tunnisteiden/pikselien käyttö: saatamme kerätä henkilötietojasi tähän tarkoitukseen käyttämällä tekniikoita, kuten evästeitä, pikseleitä ja tunnisteita, kerätäksemme laitteesi tietoja. Lisätietoja on saatavilla kohdassa "Laitteesi tietojen kerääminen verkkosivustollamme ja sovelluksissamme käyttäen evästeitä, pikseleitä, tageja ja vastaavia tekniikoita".

 

 

Voit lukea lisää siitä, miten data-analyysiohjelman palveluntarjoajamme tarjoavat analytiikkapalveluja tietojasi käyttämällä täällä:

 

Adobe Analyticsin tietojen keruu: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/c_Privacy_Overview.html

 

Google Analytics - tietojen keruu:

https://support.google.com/analytics/answer/6318039?hl=en

 

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot: yksilöllinen kuluttajan tunniste (vain)
 • Mitat
 • Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot
 • Sijaintitiedot
 • Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot
 • Kuntoilutiedot
 • Selaustiedot
 • Mobiililaitetiedot
 • Kirjeenvaihto
 • Sosiaalisen median käyttö ja toiminta
 • Henkilökohtainen mielipide
 • Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

 

SÄILYTYSAIKA  

Kun käytät yllä mainittujen myyjien tarjoamia analytiikkapalveluja, meidän on säilytettävä tiedot näiden myyjien määrittämän ajan. Myyjien ilmoittama säilytysaika löytyy täältä:

 

Adobe Analytics: 36 kuukautta (https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/data-retention.html)

 

Google Analytics: 38 kuukautta

(https://support.google.com/analytics/answer/7667196?hl=en)

 

Tarvitsemme tiedot täksi ajaksi tuottaaksemme tarkan analyysin liiketoiminnastamme.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Mahdolliset ostajat ja sijoittajat
 • Yrityksen konsulttipalvelujen tarjoajat
 • Data-analytiikkaratkaisujen tarjoajat
 • IT-pilviratkaisujen tarjoajat

 

 

 1. Asiakaspalvelu

KÄSITTELY

Keräämme henkilötietojasi vastataksemme kysymyksiisi tilauksestasi, ilmoittaaksemme sinulle pyynnöstäsi, kun haluamasi tuote on saatavilla, ja vastataksemme kysymyksiisi ja huolenaiheisiisi eri viestintäkanavien kautta, joita tarjoamme sinulle, mukaan lukien jos otat meihin yhteyttä kysyäksesi henkilötietoihisi liittyvistä oikeuksista. Asiakaspalvelulle kohdistamasi pyynnöt analysoidaan, jotta voimme tarjota sinulle arvokasta palvelua tulevaisuudessa. Voimme tallentaa puhelinkeskustelumme kanssasi laadunvarmistustarkoituksissa vain, jos suostut äänitykseen.

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

Suostumus (puhelinkeskustelujemme äänittämiseen)

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot
 • Yhteystiedot
 • Sijaintitiedot
 • Mitat
 • Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot
 • Kirjeenvaihto
 • Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

             Kuva ja tallenteet (vain suostumuksellasi)

 

SÄILYTYSAIKA  

Lakisääteinen vanhentumisaika: 2 vuotta

Meidän tulee säilyttää tiedot mahdollisten oikeudellisten kiistojen varalta.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Myyntikumppanit (tämän soveltuessa)
 • Toimituspalvelun tarjoajat
 • Maksuriskiohjelman tarjoajat
 • Maksupalvelun tarjoajat
 • IT-pilviratkaisujen tarjoajat

 

 

 1. Personoidut markkinointiviestit sähköpostitse (uutiskirjeen tilaus)

KÄSITTELY

Lähetämme sinulle markkinointiviestejä, joiden uskomme kiinnostavan sinua ("personalisoitu"), meille antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai push-ilmoituksilla, kun olet asentanut sovelluksemme. Lähettääksemme sinulle "personalisoituja" viestejä tarkkailemme verkkokäyttäytymistäsi (ja joskus soveltuvilta osin offline-käyttäytymistäsi) ja analysoimme käyttäytymistäsi analytiikan avulla arvioidaksemme parhaiten, mistä tuotesarjoista saatat olla kiinnostunut ja mistä voit hyötyä. Tätä varten meidän tulee kerätä sinulta erilaisia henkilötietoja. Käytämme erilaisia analytiikkatyökaluja ymmärtääksemme, mitä käyttäytymisesi merkitsee eli mistä monipuolisen tuotevalikoimamme tuotteista pidät ja mistä taas et, ja tiedostaaksemme sinulle toimitettujen viestien vaikutuksen (onnistumisen tason).

 

Evästeiden/tunnisteiden/pikselien käyttö: saatamme kerätä henkilötietojasi tähän tarkoitukseen käyttämällä sellaisia tekniikoita kuin evästeitä, pikseleitä ja tunnisteita kerätäksemme laitteesi tietoja. Lisätietoja on kohdassa "Laitteesi tietojen kerääminen verkkosivustollamme ja sovelluksissamme käyttäen evästeitä, pikseleitä, tunnisteita ja vastaavia tekniikoita".

 

OIKEUSPERUSTE           

Suostumus

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot
 • Yhteystiedot
 • Sijaintitiedot
 • Mitat (jos adidasin saatavilla)
 • Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot (jos adidasin saatavilla)
 • Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta (jos adidasin saatavilla)
 • Kuntoilutoiminnan tiedot (jos adidasin saatavilla)
 • Selaustiedot
 • Mobiililaitetiedot
 • Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot (jos adidasin saatavilla)
 • Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

 

SÄILYTYSAIKA  

Säilytämme niitä, kunnes peruutat suostumuksesi sähköpostien vastaanottamiseen tai kunnes vastustat sitä, että käsittelemme henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Sähköpostimarkkinointituen tarjoajat
 • IT-pilviratkaisujen tarjoajat

 

 

 1. Personalisoidut markkinointiviestit sähköpostitse (olemassa olevan sopimuksen kautta)

KÄSITTELY

Kun ostat tuotteitamme tai teet sopimuksia kanssamme, katsomme, että se on osoitus mielenkiinnosta tuotteitamme, palveluitamme, kampanjoitamme ja erilaisia tarjouksiamme kohtaan. Lähetämme sinulle markkinointiviestejä, joiden uskomme kiinnostavan sinua ("personalisoitu"), meille antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai push-ilmoituksilla, kun olet asentanut sovelluksemme. Lähettääksemme sinulle "personalisoituja" viestejä tarkkailemme verkkokäyttäytymistäsi (ja joskus soveltuvilta osin offline-käyttäytymistäsi) ja analysoimme käyttäytymistäsi analytiikan avulla arvioidaksemme parhaiten, mistä tuotesarjoista saatat olla kiinnostunut ja mistä voit hyötyä. Tätä varten meidän tulee kerätä sinulta erilaisia henkilötietoja. Käytämme erilaisia analytiikkatyökaluja ymmärtääksemme, mitä käyttäytymisesi merkitsee eli mistä monipuolisen tuotevalikoimamme tuotteista pidät ja mistä taas et, ja tiedostaaksemme sinulle toimitettujen viestien vaikutuksen (onnistumisen tason).

 

Evästeiden/tunnisteiden/pikselien käyttö: saatamme kerätä henkilötietojasi tähän tarkoitukseen käyttämällä sellaisia tekniikoita kuin evästeitä, pikseleitä ja tunnisteita kerätäksemme laitteesi tietoja. Lisätietoja on kohdassa "Laitteesi tietojen kerääminen verkkosivustollamme ja sovelluksissamme käyttäen evästeitä, pikseleitä, tunnisteita ja vastaavia tekniikoita".

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot
 • Yhteystiedot
 • Sijaintitiedot
 • Mitat (jos adidasin saatavilla)
 • Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot (jos adidasin saatavilla)
 • Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta (jos adidasin saatavilla)
 • Kuntoilutoiminnan tiedot (jos adidasin saatavilla)
 • Selaustiedot
 • Mobiililaitetiedot
 • Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot (jos adidasin saatavilla)
 • Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

 

 

SÄILYTYSAIKA  

Säilytämme niitä, kunnes peruutat suostumuksesi sähköpostien vastaanottamiseen tai kunnes vastustat sitä, että käsittelemme henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Sähköpostimarkkinointituen tarjoajat
 • IT-pilviratkaisujen tarjoajat

 

 

 1. Kohdennetut viestit kolmannen osapuolen mainosalustoilla

KÄSITTELY

Käytämme kolmannen osapuolen mainonta-alustoja, kuten Facebook, Google, YouTube, Instagram jne, lähettääksemme sinulle käyttäytymisesi ja selaustapasi perusteella kohdennettuja viestejä tiettyinä aikoina ja tietyissä paikoissa näillä alustoilla mainoskampanjoidemme tehostamiseksi. Tätä varten jaamme henkilötietosi mainostoimistomme kumppanien sekä sosiaalisen median alustojen kanssa. Käytämme kolmannen osapuolen ratkaisuja, kuten Google Analyticsia ja Facebook Business Manager -työkaluja, jotta voimme kohdentaa kampanjamme ja viestimme tehokkaammin kuluttajillemme. Sosiaalisen median alustat yrittävät täsmätä profiilisi tietokannassaan määrittääkseen optimaalisen ajan ja paikan (sivun, jota selaat) adidasin mainoksen näyttämiseksi. Meidän on myös analysoitava tarvittavia tietoja ymmärtääksemme kampanjoidemme vaikutukset. Jos et hyväksy sitä, että seuraamme sinua tätä tarkoitusta varten, näet silti adidasin mainoksia sosiaalisen median alustoilla ja muilla kolmannen osapuolen alustoilla satunnaisesti. Lue myös sosiaalisen median alustojen tietosuojailmoitus ymmärtääksesi, miten ne käyttävät henkilötietojasi tähän tarkoitukseen.

 

Evästeiden/tunnisteiden/pikselien käyttö: saatamme kerätä henkilötietojasi tähän tarkoitukseen käyttämällä sellaisia tekniikoita kuin evästeitä, pikseleitä ja tunnisteita kerätäksemme laitteesi tietoja. Lisätietoja on kohdassa "Laitteesi tietojen kerääminen verkkosivustollamme ja sovelluksissamme käyttäen evästeitä, pikseleitä, tunnisteita ja vastaavia tekniikoita".

 

Voit lukea lisää siitä, miten mainoskumppanimme ja sosiaalisen median alustamme auttavat meitä saavuttamaan tämän tavoitteen vierailemalla heidän sivustoillaan:

 

Googlen kohdennettu mainonta: https://support.google.com/adspolicy/answer/143465?hl=en

Googlen mainontakäytännöt: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

 

Facebookin kaksoisolentokohderyhmät: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531

Facebookin Custom Audience -palvelun ehdot: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

 

OIKEUSPERUSTE           

Suostumus

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot
 • Yhteystiedot (jos adidasin saatavilla)
 • Sijaintitiedot
 • Mitat (jos adidasin saatavilla)
 • Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot (jos adidasin saatavilla)
 • Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta (jos adidasin saatavilla)
 • Kuntoilutoiminnan tiedot (jos adidasin saatavilla)
 • Selaustiedot
 • Mobiililaitetiedot
 • Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot (jos adidasin saatavilla)
 • Henkilökohtainen mielipide
 • Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

 

SÄILYTYSAIKA  

Säilytämme niitä, kunnes peruutat suostumuksesi.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Mainostoimiston yhteistyökumppanit
 • Sosiaalisen median alustat
 • Kohdennetut markkinointipalvelujen tarjoajat
 • IT-pilviratkaisujen tarjoajat

 

 1. Reebok UNLOCKED | ReebokONE-jäsenyyden hallinta – tarvittaessa

Otathan huomioon, että tämä osio pätee sinuun vain, jos olet liittymässä adidas Reebok UNLOCKED | ReebokONE -palvelun jäseneksi.

 

KÄSITTELY

Kun sinusta tulee adidas Reebok UNLOCKED | ReebokONE -palvelun jäsen, käytämme yllä mainittuja tietoja ylläpitääksemme ja hallinnoidaksemme jäsenyyttäsi Reebok UNLOCKED | ReebokONE -palvelun käyttöehtojen mukaisesti. Käytämme tietojasi myös kommunikoidaksemme kanssasi.

 

Evästeiden/tunnisteiden/pikselien käyttö: saatamme kerätä henkilötietojasi tähän tarkoitukseen käyttämällä sellaisia tekniikoita kuin evästeitä, pikseleitä ja tunnisteita kerätäksemme laitteesi tietoja. Lisätietoja on kohdassa "Laitteesi tietojen kerääminen verkkosivustollamme ja sovelluksissamme käyttäen evästeitä, pikseleitä, tunnisteita ja vastaavia tekniikoita".

 

OIKEUSPERUSTE           

Sopimuksen täytäntöönpano

Oikeutettu etu (sähköpostimarkkinointiviestit)

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

             Jäsenhallinnoinnin tiedot

             Henkilöllisyystiedot

             Yhteystiedot

             Selaustiedot

             Mobiililaitetiedot

             Kirjeenvaihto

             Kuva ja tallenteet (jos adidasin saatavilla)

             Henkilökohtainen mielipide (kun adidasin saatavilla)

             Mitat (kun adidasin saatavilla)

             Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot (kun adidasin saatavilla)

             Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta (kun adidasin saatavilla)

             Kuntoilutoiminnan tiedot (kun adidasin saatavilla)

             Käyttäytymistä ja valintoja koskevat tiedot (kun adidasin saatavilla)

 

SÄILYTYSAIKA  

Sopimuksen kesto ja laissa säädetty vanhentumisaika. Meidän tulee säilyttää tiedot sopimusta koskevien mahdollisten oikeudellisten kiistojen tapauksessa.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

             adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

             Mahdolliset ostajat ja sijoittajat

             Yrityksen konsulttipalvelujen tarjoajat

             Data-analytiikkaratkaisujen tarjoajat

             Reebok UNLOCKED | ReebokONEn kumppanit

 

 1. Yksityiseen tapahtumaan ilmoittautuminen

KÄSITTELY

Kun ilmoittaudut järjestämäämme tapahtumaan, jonka osallistujamäärää on rajoitettu, käytämme antamiasi henkilötietoja varataksemme sinulle paikan. Henkilötietojasi käytetään tapahtumaan sovellettavien käyttöehtojen mukaisesti. Lue erityinen tietosuojailmoitus, jonka voimme julkaista ilmoittautumisen yhteydessä, jos se on saatavilla.

 

OIKEUSPERUSTE           

Sopimuksen täytäntöönpano

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot
 • Yhteystiedot
 • Sijaintitiedot
 • Kuntoilutiedot: kaikki tiedot, jotka voimme kerätä sinulta tapahtumapäivänä.
 • Käyttäytymis- ja mieltymystiedot (jos kerätään tiettyä tapahtumaa varten)
 • Kuva ja tallenteet (jos kerätään tiettyä tapahtumaa varten)
 • Henkilökohtainen mielipide (jos kerätään tiettyä tapahtumaa varten)
 • Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta (jos kerätään tiettyä tapahtumaa varten)
 • Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

 

SÄILYTYSAIKA  

Tapahtuman kesto ja lakisääteinen vanhentumisaika kiistojen tapauksessa.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidasin rekisterinpitäjä, joka järjestää tapahtuman.
 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Tapahtumakumppanit (tämän soveltuessa)
 • IT-pilviratkaisujen tarjoajat (tämän soveltuessa)

 

 

 1. Avoimeen tapahtumaan ilmoittautuminen

KÄSITTELY

Järjestämme usein myös tapahtumia, jotka ovat avoimia kaikille. Käytämme antamiasi henkilötietoja pitääksemme sinut ajan tasalla tapahtumista, joista olet kiinnostunut. Lue erityinen tietosuojailmoitus, jonka voimme julkaista ilmoittautumisen yhteydessä, jos se on saatavilla.

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot
 • Yhteystiedot
 • Sijaintitiedot
 • Kuntoilutiedot: kaikki tiedot, jotka voimme kerätä sinulta tapahtumapäivänä.
 • Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

 

SÄILYTYSAIKA  

Tapahtuman kesto + 36 kuukautta, jos tietyn tapahtuman tietoja käytetään LIIKETOIMINNAN ANALYTIIKAN tarkoituksiin.

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidasin rekisterinpitäjä, joka järjestää tapahtuman.
 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Tapahtumakumppanit (tämän soveltuessa)
 • IT-pilviratkaisujen tarjoajat (tämän soveltuessa)

 

 

 1. Tuotetutkimus ja -kehitys

KÄSITTELY

Teemme analyysejä parantaaksemme tuotteitamme ja palveluitamme. Tähän sisältyvät seuraavat toimet: esitämme sinulle kysymyksiä kyselyissä, pyydämme sinulta palautetta, pyydämme sinua testaamaan tuotteita ja arvostelemaan niitä, pyydämme muita palveluntarjoajia suorittamaan markkinointi- ja tuotetutkimusta puolestamme ja testaamme tuotteissamme sellaisia uusia teknologioita, joilla saatetaan kerätä henkilötietoja, pysyäksemme kilpailijoitamme edellä.  Säilytämme nämä tiedot "oikeutetun etumme" perusteella, joten osallistumalla mihin tahansa tuotearviointiin tai -kyselyyn hyväksyt, että tämä on oikeutettu etumme. Mikäli se on mahdollista tietylle projektille tai jos vastustat tätä oikeutettua etua, poistamme kaikki henkilöllisyys-, yhteys- tai mobiililaitetiedot, jotta tietoja ei voida käyttää tunnistamiseesi, eivätkä ne enää ole henkilötietojasi, vaan niitä pidetään "nimettöminä".

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Mitat (vain jos projekti sitä edellyttää)
 • Henkilöllisyystiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)
 • Yhteystiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)
 • Sijaintitiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)
 • Maksu-, osto- ja tapahtumatiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)
 • Sosiaalisen median vuorovaikutus ja toiminta (vain jos projekti sitä edellyttää)
 • Kuntoilutiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)
 • Tietojen selaus (vain jos projekti sitä edellyttää)
 • Mobiililaitetiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)
 • Kirjeenvaihto (vain jos projekti sitä edellyttää)
 • Käyttäytymis- ja mieltymystiedot (vain jos projekti sitä edellyttää)
 • Jäsenyyden hallinnointitiedot (kun adidas-brändijäsenyys soveltuu / jos adidasin saatavilla)

 

SÄILYTYSAIKA  

Ilmoitettu projektin kesto ja lakisääteinen säilytysaika IP-oikeuksiemme suojaamiseksi.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Mahdolliset ostajat ja sijoittajat
 • Yrityksen konsulttipalvelujen tarjoajat
 • Data-analytiikkaratkaisujen tarjoajat
 • Valmistuksen palveluntarjoajat
 • IT-pilviratkaisujen tarjoajat

 

 

 1. Oikeudellinen velvoite – yhteistyö lainvalvonta- ja sääntelyviranomaisten (mukaan lukien tuomioistuinten) kanssa

KÄSITTELY

Kun meillä on lakisääteinen velvollisuus toimittaa henkilötietojasi kansalliseen ja yleiseen turvallisuuteen liittyvistä syistä, rikosten ehkäisemiseksi, tutkimiseksi ja syytteeseen asettamiseksi, rahanpesun torjumiseksi, oikeudellisia menettelyjä varten, muiden henkilöiden oikeuksien ja vapauksien suojelemiseksi sekä siviilioikeudellisten vaateiden täytäntöönpanemiseksi, annamme tietoja viranomaisten tai osapuolten pyynnöstä, kun olemme vakuuttuneita siitä, että pyyntö on lain mukainen. Emme ehkä voi ilmoittaa tästä sinulle, jos ilmoittaminen olisi lain vastaista.

 

OIKEUSPERUSTE           

Laillinen velvoite

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

Kaikki täytäntöönpanoviranomaisen pyytämät henkilötiedot.

 

SÄILYTYSAIKA  

Niin kauan kuin laki niin vaatii.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Paikalliset ja kansalliset valtion viranomaiset, myös veroviranomaiset
 • Paikalliset ja kansalliset lainvalvontaviranomaiset
 • Paikallinen ja kansallinen oikeuslaitos

 

 

 

 1. Todisteet – sopimuskiistat ja/tai lainmukaisuus

 

KÄSITTELY

Meidän on säilytettävä todisteet sopimuskiistojen varalta ja puolustautuaksemme tutkintatarkastusten ja tietosuojasääntöjen noudattamista koskevien kiistojen ja valitusten tapauksessa, mukaan lukien koskien sitä, miten olemme käsitelleet yksilöllisiä oikeuksiasi.

 

OIKEUSPERUSTE           

Laillinen velvoite

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

Kaikki henkilötietoryhmät, joita on käytettävä todisteena

 

SÄILYTYSAIKA  

Lakisääteinen vanhentumisaika sopimusajan ja/tai lakisääteisen vaatimuksen perusteella

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

 

 

 1. Laitteesi tietojen kerääminen verkkosivustollamme ja sovelluksissamme käyttäen evästeitä, pikseleitä, tunnisteita ja vastaavia tekniikoita ("EVÄSTEILMOITUS)

KÄSITTELY

Kun vierailet adidas-sivustolla, tallennamme tietojen kerääjiä, kuten evästeitä, tunnisteita, pikseleitä, tunnistesäiliöitä ja jäljitteitä selaimeesi saadaksemme tiettyjä tietoja nykyisestä selausistunnostasi. Muut sivustot kutsuvat näitä tekniikoita usein "evästeiksi". Evästeiden avulla sivustomme voi myös muistaa toimintasi ja mieltymyksesi (kuten sisäänkirjautuminen, kieli, kirjasinkoko ja muut näyttöasetukset) tietyn aikaa, joten sinun ei tarvitse kirjoittaa niitä uudelleen aina, kun palaat sivustolle tai selaat sivulta toiselle. Käytämme evästeitä eri tarkoituksiin, mikä tarkoittaa, että niillä on myös erilaiset oikeudelliset perusteet. Lue alla olevat tiedot ymmärtääksesi, miten käytämme erityyppisiä evästeitä eri tarkoituksiin.

 

1) "PAKOLLISET" – sivuston toiminnallisuus ja liiketoiminta. "Pakolliset evästeet" vaaditaan sivuston toimintaan. Tämä kattaa yksilöllisen tunnisteen tallentamisen hallinnointia varten ja tunnistaaksemme sinut ainutlaatuisena vierailijana sivustollamme, jotta voimme tarjota sinulle yhdenmukaista ja tarkkaa palvelua. Tämä sisältää sen varmistamisen, että muistamme ostoskorissa olevat tuotteet ja kieliasetukset. Nämä evästeet tallennetaan selausistuntosi ajaksi. Ilman näitä evästeitä et voi esittää sivustoamme kunnolla.

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

 

2) "TOIMINNALLINEN” – verkkosivuston parantaminen ja suorituskyky. Käytämme "toiminnallisia evästeitä" parantaaksemme verkkosivustomme suorituskykyä jatkuvasti. Tämä sisältää sinulta keräämiemme tietojen käytön seuraaviin tarkoituksiin:

 • Verkkoanalytiikka – analysoimme tietoja selauskäyttäytymisesi perusteella parantaaksemme sivustomme toimivuutta ja suunnittelua.
 • Mainonnan vastausprosentit – perustuen siihen, miten tulet sivustollemme, mittaamme mainonnan vastausprosentteja analysoimalla mainosten napsautussuhteita, jotta voimme parantaa ulkoiselta sivustolta ostamiemme mainosten tehokkuutta.
 • Kumppaneiden seuranta – meidän täytyy antaa markkinointikumppaneillemme tai palveluntarjoajillemme tiettyjä tietoja, jos tulit sivustollemme heidän sivunsa kautta ja ostit tuotteita. Tämä on välttämätöntä, sillä saatamme joutua maksamaan kyseisistä palveluista. Tätä varten jaamme tietoja vierailustasi ja myös ostamastasi tuotteista.
 • Virheiden hallinta – mittaamme verkkosivustolla esiintyviä virheitä varmistaaksemme, että korjaamme virheet ja mahdolliset ongelmat viipymättä.
 • Testausmallit – meidän on käytettävä A/B- tai monimuuttujatestausta, jotta voimme varmistaa, että sivuston käyttäjä saa yhdenmukaisen ulkoasun ja tuntuman nykyisissä ja myöhemmissä istunnoissa.

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

Suostumus – kaikkien toiminnallisiksi evästeiksi merkittyjen evästeiden asentamiseen laitteellesi ja selaimellesi

 

3) "MARKKINOINTI" – sivuston parantaminen ja suorituskyky. Käytämme mainoskumppaneidemme tarjoamia "markkinointievästeitä" varmistaaksemme, että mainosviestimme esitetän sinulle oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Nämä evästeet ovat pysyviä mutta ajallisesti rajoitettuja. Nämä evästeet sisältävät ainutlaatuisen avaimen, jolla voidaan erottaa yksittäisten käyttäjien selaustottumukset. Käytämme näitä evästeitä myös rajoittaaksemme sitä, kuinka monta kertaa käyttäjä näkee tietyn mainoksen verkkosivustolla, ja mitataksemme tietyn kampanjan tehokkuutta. Näiden evästeiden tallentama tunniste saadaan yhteistyökumppaneiltamme. Emme voi käyttää samaa tunnistetta omissa järjestelmissämme. Käytämme näitä evästeitä myös tarjotaksemme mainoksia, jotka ovat olennaisia maantieteelliselle sijainnillesi esimerkiksi ilmoittamalla sinulle lähimmän myymälän, jossa selaamaasi tuotetta saattaa olla saatavilla.

 

OIKEUSPERUSTE           

Suostumus – kaikkien markkinaevästeiksi merkittyjen evästeiden asentamiseen laitteellesi ja selaimellesi sekä henkilötietojesi käyttämiseen yllä mainittuihin tarkoituksiin.

 

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot (kun adidasin saatavilla)
 • Selaustiedot
 • Mobiililaitetiedot
 • Sijaintitiedot: nämä tiedot kerätään tarkkailemalla selauskäyttäytymistäsi
 • Jäsenyystiedot (kun adidasin saatavilla)
 • Käyttäytymistä ja mieltymyksiä koskevat tiedot (jos adidasin saatavilla)

 

SÄILYTYSAIKA  

Evästeet, pikselit, tunnisteet ja muut vastaavat tekniikat, joilla kerätään laitetietoja ja selauskäyttäytymistä koskevia tietoja, säilytetään selaimessasi istunnon ajaksi tai niin kauan kuin et poista selaimen evästeasetusta.

 

Muihin tarkoituksiin liittyvien evästeiden välityksellä saamiamme tietoja säilytetään kyseisen käyttötarkoituksen ajan.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Sivuston ylläpidon tuen toimittajat
 • Yrityksen konsulttipalvelujen tarjoajat
 • Data-analytiikkaratkaisujen tarjoajat
 • Mainostoimiston yhteistyökumppanit
 • Sosiaalisen median alustat
 • Kohdennetut markkinointipalvelujen tarjoajat

 

Voit muuttaa selaimesi asetuksia poistamaan tietyt evästeet tai estämään tiettyjen evästeiden tallentamisen tietokoneeseesi tai mobiililaitteeseesi ilman nimenomaista lupaasi. Selaimesi Ohje-osiossa pitäisi olla tiedot evästeasetusten hallinnasta.

 

Voit lukea tästä, miten tämä tapahtuu selaimessasi:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Adobe (Flash-evästeet): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html

Google Chrome -sovellus: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=fi

 

Nämä sivustot auttavat sinua myös ymmärtämään paremmin, miten evästepohjainen mainonta toimii ja miten voit hallita evästeasetuksiasi:

http://www.aboutads.info/choices

http://www.youronlinechoices.eu/

Network Advertising Initiativen tilauksen peruuttamissivu: http://optout.networkadvertising.org/?c=1

 

Voit lukea lisää evästeiden käyttöä koskevista laeista täältä: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

 

 

 1. Käyttäjien luoman sisällön (UGC) hankinta sosiaalisesta mediasta

KÄSITTELY

Pyydämme sinua antamaan meille kuvasi sosiaalisen median alustoilla noudattamalla erityisohjeita, kuten "#yesadidas". Käytämme antamiasi kuvia kampanjaviesteissämme. Hankimme oikeudet kuvaasi lisenssisopimuksella käyttöehtojemme muodossa. Lähettämällä meille kuvia sosiaalisen median alustojen kautta hyväksyt, että käytämme kuviasi lisenssisopimuksessa kuvatulla tavalla.

 

OIKEUSPERUSTE           

Sopimuksen täytäntöönpano

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Henkilöllisyystiedot: sosiaalisen median käsittelijä
 • Yhteisön tiedot: kuvat, videot, kommentit, äänitteet ja muut tiedostot, jotka on toimitettu adidasia markkinoivan sosiaalisen median alustan kautta
 • Sosiaalisen median käyttö ja toiminta

 

SÄILYTYSAIKA  

Lisenssisopimuksen kesto ja lakisääteinen vanhentumisaika kiistojen tapauksessa.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt
 • Tapahtumakumppanit (tämän soveltuessa)
 • UGC-tukikumppanit
 • Mainostoimiston yhteistyökumppanit
 • Sosiaalisen median alustat
 • IT-pilviratkaisujen tarjoajat (tämän soveltuessa)

 

 

 1. Push-ilmoitukset (sovelluksen sisäinen viestintä)

KÄSITTELY

Kun käytät adidas-sovellusta, käytämme sovelluksessa push-ilmoituksia kommunikoidaksemme kanssasi tässä ilmoituksessa mainituista tarkoituksista. Tämä sisältää tietoja, jotka liittyvät sopimuksen täytäntöönpanoon perustuviin tarkoituksiin (kuten hankintaasi). Voit poistaa push-ilmoitukset käytöstä milloin tahansa mobiililaitteittesi asetuksista. Jos poistat push-ilmoitukset käytöstä, saatamme joutua ottamaan sinuun yhteyttä sähköpostitse antaaksemme sinulle tärkeää tietoa ostostasi.

 

OIKEUSPERUSTE           

Oikeutettu etu

 

HENKILÖTIETORYHMÄT

 • Selaustiedot JA mobiililaitetiedot

 

SÄILYTYSAIKA  

Niin kauan kuin käytät sovellusta etkä ole ottanut Push-ilmoitusta pois päältä.

 

VASTAANOTTAJARYHMÄT           

 • adidas AG:n tytär- ja osakkuusyhtiöt

 

 

 

 1. Mitä adidas tekee, kun henkilötietojasi siirretään EU:n/ETA:n ulkopuolelle?

Henkilötietojen käsittelystä riippuen henkilötietosi jaetaan eri "vastaanottajaryhmien" kanssa. Kun vastaanottaja on EU:n/ETA:n ulkopuolella, olemme ottaneet käyttöön tarvittavat toimenpiteet, kuten EU:n komission hyväksymät EU:n mallisopimuslausekkeet sekä soveltuvat turvatoimet.

 

 

 1. Miten turvaamme henkilötietosi?

Käytämme soveltuvia teknisiä ja organisatorisia keinoja ratkaistaksemme riskit, jotka liittyvät henkilötietojesi käyttöön. Näitä ovat esimerkiksi henkilötietojesi menetys, muuttuminen ja luvaton pääsy. Autamme sinua käyttämään oikeuksiasi. Pyydämme palveluntarjoajiamme tekemään saman sopimusvelvoitteiden välityksellä. Sinun tulee kuitenkin ymmärtää, että kaikenlainen henkilötietojesi siirtäminen verkon välityksellä tapahtuu omalla vastuullasi. Voimme suojata henkilötietojasi vain, kun meillä on ne.

 

 

 

 1. Yleiset kysymykset, tuki

 

adidasin ASIAKASPALVELU - (https://www.reebok.fi/help)

Jos sinulla on yleisiä kysymyksiä tai tarvitset välitöntä apua ja tukea koskien oikeuksiasi tai sitä, miten käytämme henkilötietojasi, ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme. Löydät heidän yhteystietonsa ja kanavansa napsauttamalla linkkiä https://www.reebok.fi/help.

 

PAIKALLISVIRANOMAISET

Jos sinulla on kysyttävää oikeuksistasi, voit tutustua paikallisviranomaisten verkkosivuihin tai kääntyä muuten heidän puoleensa.

 

 

 

 1. Miten otat yhteyttä vastuullisiin tahoihin ja tietosuojavastaavaamme?

 

DataProtection@adidas.com

 

Globaali lakiosasto (tietosuoja) | Tietosuojavastaava

adidas AG

Adi-Dassler-Straße 1

91074 Herzogenaurach

Saksa

 

 

 1. Henkilötietojesi vastaanottajat

Alla on luettelo tietojen vastaanottajista, jotka käsittelevät henkilötietojasi vastuullisten tahojen ohjeiden mukaisesti. Luetteloa saatetaan muuttaa tarpeen mukaan.

 

YRITYS - PALVELU

 • adidas International Marketing B.V. - verkkokauppatoiminnot ja markkinointipalvelut
 • Demandware Inc.| USA - verkkosivujen isännöinti
 • Adyen | Alankomaat - maksuprosessit
 • InfoSys Technologies Ltd. | Intia, EPAM | Valkovenäjä - verkkosivun kehitys
 • Adobe Analytics | Irlanti, Google Analytics | Yhdysvallat - verkkoanalytiikka
 • Sprinklr | Yhdysvallat, Olapic Inc. | Yhdysvallat - sosiaalisen median analytiikka
 • Flurry | Yhdysvallat, Apps Flyer | Israel – mobiilisovellusten analytiikka
 • Qualtrics LLC | Yhdysvallat – kysely, Net Promoter Score
 • 3 | Germany, cip Trademarketing GmbH | Saksa – tapahtumien hallinta
 • Neolane Ltd. | Ranska – markkinointi
 • Batterii LLC | Yhdysvallat – kuluttajien näkemykset
 • TBWA Worldwide Inc. | Yhdysvallat, Media Monk Netherlands, IRIS | Australia – CRM-toimistot
 • Olapic, Inc. | Yhdysvallat – UGC:n tukikumppanit
 • adidas-tytäryhtiöt | globaalisti – kuluttajasuhteiden hallinta
 • Teleperformance | Saksa – asiakaspalvelu
 • DHL | Saksa – tuotteen toimitus
 • Feedzai | Saksa – petosten esto
 • PayPal | Yhdysvallat – maksupalvelu
 • Apple Pay, Google Pay | Yhdysvallat – mobiilimaksu
 • Facebook (WhatsApp, Instagram) | Yhdysvallat v sosiaalisen median käyttö
 • Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 | Irlanti – sosiaalisen median käyttö
 • Twitter | Yhdysvallat – sosiaalisen median käyttö
 • Google | Yhdysvallat – sosiaalisen median käyttö
 • Runtastic GmbH | Itävalta – terveys- ja kuntoiluyhteisö
 • Google Analytics | Yhdysvallat – analytiikka
 • Adobe Analytics | Yhdysvallat – analytiikka
 • Anatwine Limited | Iso-Britannia – kuluttajakokemus
 • MediaCom | Iso-Britannia – mainoskumppani
 • Salesforce - CRM-ohjelmisto | data-analytiikka
 • Wunderman – sähköpostimarkkinointipalvelut
 • Stuffstr Limited – myyntikumppani
 • Webhelp – asiakaspalvelun tarjoaja
 • Fit Analytics GmbH – kokosuositusten palveluntarjoaja
 • Bazaarvoice, Inc | Yhdysvallat – luokitusanalytiikan palveluntarjoaja
 • mParticle Inc | Yhdysvallat – mobiilisovellusten analytiikka
 • Amplitude Inc | Yhdysvallat – mobiilisovellusten analytiikka
 • Appsflyer Oy | Israel – mobiilisovellusten analytiikka
 • Visenze Pte. Ltd | Singapore – visuaalisen haun palveluntarjoaja
 • Vyking Limited | Iso-Britannia – lisätyn todellisuuden palveluntarjoaja

 

 

Jos muut kuin adidasin rekisterinpitäjät voivat käyttää henkilötietojasi adidas-alustoilla, sovelluksissa tai muualla omiin tarkoituksiinsa, lue lisää henkilötietojesi käsittelystä kyseisen muun kuin adidasin rekisterinpitäjän tietosuojailmoituksesta.